Auto

Număr record de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Număr record de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Autor: Ana Maria Constantinescu

20.07.2017, 13:31 181

Numărul record de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul trecut pe Aeroportul Internaţional Craiova, a fost atins şi depăşit, joi, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj, instituţie în subordinea căreia se află aeroportul.

”Anul 2017 este, fără îndoială, unul de excepţie pentru Aeroportul Internaţional Craiova, dacă ne gândim la seria reuşitelor pe care le-am marcat, în primele luni, la acest obiectiv strategic al Consiliului Judeţean Dolj. Nu mai puţin de şase noi rute internaţionale au fost lansate în acest interval, dublând practic gama destinaţiilor spre care se poate zbura din oraşul nostru. Ca o consecinţă a acestei diversificări remarcabile, ne aflăm în momentul în care putem anunţa că numărul record, de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul 2016, a fost depăşit astăzi, 20 iulie, când coincidenţa face să celebrăm chiar Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Este un succes important, care atestă cât de rapid creşte aeroportul”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Directorul Aeroportului Internaţional Craiova se aşteaptă ca anul să fie încheiat cu peste 350.000 călători.

”În această dimineaţă, odată cu decolarea aeronavei către Roma, AIC a doborât recordul de pasageri pe care l-a stabilit în anul 2016. Este rezultatul faptului că, după lansarea noilor rute, către Paris, Veneţia, Madrid, Köln, Liverpool şi Tel Aviv, numărul zborurilor a urcat la 34 în fiecare săptămână, iar gradul de încărcare a avioanelor este foarte bun, între 87 şi 95 la sută. Toate aceste cifre ne îndreptăţesc să credem că vom încheia acest an cu peste 350.000 de călători“, arată Mircea Dumitru, directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova.

Zilnic, aproximativ 1.500 de călători tranzitează Aeroportul Internaţional Craiova, iar administraţia doljeană intenţionează să continue investiţiile în modernizarea acestui obiectiv, începute în 2009.

Pe Aeroportul Internaţional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 12 destinaţii internaţionale: Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Veneţia, Paris, Köln şi Tel Aviv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO