Auto

O companie chinezească a cumpărat un aeroport german cu 15 mil. euro

O companie chinezească a cumpărat un aeroport german cu...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.08.2017, 00:00 1398

Grupul HNA din China a cumpărat o participaţie de 82,5%, în valoare de 15,1 milioane de euro, la aeroportul Frankfurt-Hahn de la guvernul landului Renania-Palatinat, semn că eforturile Beijingului de a aduce sub control achiziţiile externe ale companiilor chineze încă nu sunt de natură să sperie.

Achiziţiile efectuate în ultimii trei ani de HNA se ridică la 40 de miliarde de dolari. În acest context, cumpărarea aeroportului Frankfurt-Hahn este notabilă nu prin valoare, ci prin faptul că a fost dusă până la capăt. HNA, Anbang Insurance, Dalian Wanda şi Fosun, grupuri mari din China, sunt din iunie centrul unei ofensive a guvernului chinez  pentru descurajarea fuziunilor şi achiziţiilor din străinătate.

Scopul este de a împiedica ieşirea capitalului din ţară. Companiile efectuează achiziţiile adesea cu capital luat cu împrumut.

Guvernul le-a cerut băncilor să-şi evalueze expunerile la grupurile chineze.  HNA are achiziţii neterminate în străinătate de 5 mld. dolari, potrivit Dealogic.

Compania a finalizat în iulie achiziţia unei participaţii de 19 mil. do­lari la aeroportul internaţional la Rio de Janeiro. De ase­menea, grupul a anunţat că participă la o licitaţie pen­­tru principalul aeroport al Belgradului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO