Auto

Pentru prima dată antreprenorii români se asociază în tentativa de a câştiga un contract de 200 mil. euro

Valer Blidar este unul dintre cei mai puternici industriaşi români

Valer Blidar este unul dintre cei mai puternici industriaşi români

Autor: Mădălina Panaete

19.01.2015, 00:06 6471
Producătorii de vagoane Astra Arad şi Grampet merg în consorţiu la o licitaţie de modernizare a metroului din Budapesta. Se bat cu Alstom şi Skoda
 
Electroputere VFU Craiova, parte a grupului Grampet controlat de Gruia Stoica, şi Astra Arad, deţinută de Valer Blidar, participă în consorţiu la licitaţia de 200 de milioane de euro pentru modernizarea garniturilor de metrou din Budapesta.
 
„Consorţiul românesc a depus docu­mentaţia pentru prima etapă a licitaţiei, care se află acum în faza de precalificare a ofertelor“, informează grupul Gram­pet. În competiţie se mai află alţi şase participanţi, dintre care producătorul francez Alstom, producătorul ceh Skoda şi companii din Rusia şi Ungaria, potrivit aceleiaşi surse.
 
Astfel, pentru prima dată două companii controlate de antre­prenori locali se asociază în în­cercarea de a câştiga un contract pe pieţele externe. Mişcarea poate constitui un semnal pentru afacerile antreprenoriale, însă este important şi dacă cele două companii au puterea financiară necesară de a susţine un astfel de proiect. Gruia Stoica, acţio­narul grupului Grampet, se află în arest la domiciliu, fiind anchetat pentru trafic de influenţă. El este şi autorul tentativei eşuate de a privatiza CFR Marfă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO