Auto

Persoanele care deţin RCA vor avea acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii

Persoanele care deţin RCA vor avea acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii

Autor: Adrian Dumitrache

05.09.2012, 15:44 807

"Printr-o decizie recent adoptată, Consiliul CSA simplifică modul de aplicare a sistemului bonus-malus şi facilitează accesul asiguraţilor la informaţiile privind istoricul daunelor proprii. Astfel, începând cu data de 15 septembrie 2012, asiguraţii RCA vor avea acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Primele de asigurare aferente asigurărilor RCA depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul într-o perioadă de referinţă, aşa cum prevăd reglementările în vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.

Totodată a fost implementată o metodă prin care şi societăţile de asigurare au posibilitatea interogarii bazei de date CEDAM în vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potenţialii asiguraţi prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus.

CSA întreţine şi administrează baza de date CEDAM. Instituţia nu are dreptul de a modifica aceste date.

Informaţiile din această bază de date sunt centralizate de la societăţile de asigurare, posesorii de drept ai acestor informaţii. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, încarcarea şi modificarea poliţelor RCA revine exclusiv societăţilor de asigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO