Auto

Peste 10.000 de australieni au dat în judecată VW în scandalul emisiilor, pentru despăgubiri

Peste 10.000 de australieni au dat în judecată VW în...

Autor: Anca Dumitrescu

19.11.2015, 11:01 234

Compania de avocatură Maurice Blackburn Lawyers a intentat joi un proces colectiv împotriva VW la Curtea Federală a Australiei, în care se afirmă că clienţii VW, Audi şi Skoda se simt înşelaţi din cauza faptului că producătorul a instalat un dispozitiv ilegal pentru a reduce nivelul emisiilor poluante în timpul testelor.

"Obiectivul nostru este să obţinem rapid şi eficient despăgubiri corecte pentru daunele aduse clienţilor", a declarat avocatul Jason Geisker.

Reclamanţii vor recuperarea costului total al vehiculelor precum şi obţinerea unor despăgubiri pentru comportamentul înşelător al companiei.

În proces sunt reclamate atât compania mamă cât şi subsidiarele locale ale VW.

Un purtător de cuvânt al VW Australia a refuzat să comenteze în legătură cu procesul, dar a spus că producătorul auto va face tot posibilul pentru a rezolva problema şi pentru a recâştiga încrederea clienţilor.

Volkswagen a alocat 7,3 miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor totale ale scandalului, în timp ce numărul reclamaţiilor împotriva grupului, la nivel global, este în creştere.

Compania a estimat că peste 90.000 de vehicule diesel dotate cu softul ilegal au fost vândute în Australia.

La începutul acestei luni, Volkswagen a anunţat că a subestimat emisiile de dioxid de carbon pentru circa 800.000 de automobile. La jumătatea lunii septembrie, grupul a recunoscut, în urma unei investigaţii a Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, că 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial au instalat softul care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor.

Uniunea Europeană a cerut VW să ofere detalii despre neregulile legate de emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor grupului, declanşând o evaluare care ar putea duce la impunerea unor amenzi semnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO