Auto

Peste 6.700 de camioane noi au intrat pe şosele în primele şase luni, în creştere cu 19%

Peste 6.700 de camioane noi au intrat pe şosele în...

Autor: Bogdan Alecu

30.07.2014, 00:05 181
Înmatriculările de vehicule comer­ciale noi pe piaţa locală au urcat cu aproape 35% în iunie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Aso­ciaţiei Constructorilor Euro­peni de Auto­mobile (ACEA), la 1.220 de unităţi, luând în calcul pe lângă utilitarele de transport marfă şi microbuzele şi autocarele. Fără utilitarele pentru transport persoane piaţa a crescut luna trecută cu 32%, la 1.158 de unităţi, conform cifrelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
 
Singurele pieţe la nivel european care au urcat mai repede comparativ cu România în iunie au fost Ungaria, Grecia şi Portugalia, cu creşteri între 36% şi 61%.
 
În total, creşterea pe vehicule comer­ciale de marfă şi persoane în primele şase luni poziţionează piaţa locală pe locul 9 la nivel european, cu un avans de 19% şi un volum de peste 6.700 de unităţi. Chiar şi aşa, România se menţine pe locul 17 la nivel european din punctul de vedere al înmatriculărilor, fiind depăşită de Finlanda cu aproape 7.100 de vehicule comerciale.
 
La nivelul Uniunii Europene, piaţa totală a vehiculelor comerciale a urcat cu 9,3% în primul semestru, adică de aproape două ori mai încet decât piaţa locală, la aproape 913.000 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO