Auto

Piaţa auto începe anul cu stângul: înmatriculările de maşini au scăzut în ianuarie

Piaţa auto începe anul cu stângul: înmatriculările...

Autor: Bogdan Alecu

17.02.2015, 00:05 200
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în ianuarie cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut, la 4.978 de unităţi, conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Ianuarie este prima lună de scădere după aprilie 2014, când înmatriculările s-au contractat cu 6%. Totodată, anul 2015 începe cu o scădere, după ce 2014 a fost primul an în care înmatriculările au crescut, după şase ani de scăderi.
 
Pe de altă parte, în ianuarie au crescut cu 14% înmatriculările de maşini vechi importate din Vest, la aproape 17.700 de unităţi.
 
Din cele 32 de mărci auto care au înregistrat înmatriculări luna trecută, doar 16 au crescut, în timp ce trei au stagnat, iar restul au scăzut. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de mărcile premium şi de nişă precum Jaguar, Nissan sau Seat, care şi-au dublat volumele, dar şi de Mercedes-Benz, care a urcat cu 41%, la 238 de maşini sau Porsche, care a crescut cu 55%, la 14 maşini noi înmatriculate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO