Auto

Piaţa de leasing operaţional reprezintă 15% din înmatriculările de maşini noi

Autor: Luciana Georgescu

24.09.2014, 00:05 205
Piaţa de leasing operaţional a crescut cu două cifre până în 2013, chiar şi în anii în care economia s-a contractat, însă acest avans a încetinit pe fondul maturizării pieţei, a declarat Bogdan Apahidean, director general al Lease­plan, invitat la emisiunea ZF Live.
 
„Se simt efectele scăderii pieţei auto, însă segmentul de leasing operaţional continuă să crească. În primele şase luni, piaţa de leasing operaţional a înregistrat un progres de peste 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă mai există loc de creştere. Piaţa de leasing operaţional din România reprezintă 15-17% din înmatriculările de maşini noi, în timp ce în Olanda, de exemplu, ponderea ajunge la 40%“, a spus  Apahidean.
 
El este de părere că există două mari avantaje pentru care firmele ar trebui să apeleze la serviciile oferite de companiile care activează în acest domeniu: eficientizarea şi reducerea costurilor de administrare a parcurilor auto şi diminuarea riscurilor. 
 
„O firmă care nu are expertiză în domeniu îşi poate reduce costurile cu până la 15% dacă optează pentru externalizarea serviciilor de administrare a parcurilor auto.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO