Auto

Pirelli anunţă investiţii de 200 mil. € la Slatina după ce s-a plasat pe primul loc în cursa pentru ajutoare de stat

Pirelli anunţă investiţii de 200 mil. € la Slatina...

Autor: Cristina Bellu

03.10.2016, 00:06 1202

Producătorul de anvelope a obţinut la finalul lunii august cel mai mare punctaj dintre cele şase proiecte selectate pentru a primi ajutoare de stat dintr-o listă de 36 de companii înscrise. Grupul va primi un ajutor de stat de 128 mil. lei (29 mil. euro) pentru 530 de locuri de muncă la Slatina. Acesta va fi al treilea ajutor de stat primit de Pirelli din 2008 încoace.

Grupul Pirelli, care deţine pe plan local com­pania Pirelli Tyres România, a anunţat in­ves­tiţii suplimentare de aproximativ 200 mil. eu­ro în centrul industrial din Slatina, până în 2021.

Investiţiile suplimentare vizează extinde­rea suprafeţei fabricii de la 210,000 mp în pre­zent la 260.000 mp. Planul de dezvoltare mai im­plică şi dezvoltarea zonei de producţie dedi­ca­tă sporturilor cu motor, incluzând o unita­te de producţie pentru campionatul de For­mula 1 care să funcţioneze ca back-up pentru prin­cipa­la fabrică Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

Noul plan de investiţii va crea noi locuri de muncă şi va creşte capacitatea anuală de producţie de la 10 milioane la 15 milioane de unităţi, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO