Auto

Poliţia poate alerga acum după infractori cu 280 km/h, cu un Lotus Evora S. Vedeţi cum arată maşina în acţiune

Poliţia poate alerga acum după infractori cu 280 km/h, cu un Lotus Evora S. Vedeţi cum arată maşina în acţiune

Poliţia poate alerga acum după infractori cu 280 km/h, cu un Lotus Evora S (Foto: Silviu Matei)

Autor: Bogdan Alecu

10.08.2011, 18:05 7837

Pentru a promova şi mai mult maşinile Lotus, brandul britaniclansat în prima parte a acestui an pe piaţa locală, Forza Rossa aoferi spre utilizare timp de doi ani un automobil sport Lotus EvoraS de 350 CP Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Nu am gândit acest lucru numai ca o strategie de marketing,dacă ne gândim că această maşină costa 76.000 de euro, de aceştibani puteam cumpăra foarte multă publicitate. Noi ne dorim caprezenţa ei pe stradă să sperie şi să fie de folos poliţiei", aspus Bazac. Potrivit oficialilor Forza Rossa, este posibil ca înurmătorul an un al doilea Lotus să intre în garajul poliţiei.

Forza Rossa este din acest an şi reprezentant al mărcii Lotuspentru România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova, planurilecompaniei incluzând inaugurarea a câte un showroom al mărcii întoate aceste ţări dar şi unul pentru modele Ferrari second-hand înRepublica Moldova.

Acesta este cel de-al treilea parteneriat încheiat de unimportator cu Poliţia Rutieră după M Car Trading, care a oferit unMitsubishi Lancer Evolution de 295 CP pentru Secţia PoliţiaAutostrăzi, Porsche România care a dat spre testare un Seat leonCupra de 240 CP şi Toyota România care a oferit două ToyotaAvensis.

Maşina va intra în primul echipaj de elită al Poliţiei Rutierepentru supravegherea celor mai aglomerate artere cu risc sporit.România este a treia ţară din lume în care se realizează unparteneriat oficial între Lotus Cars şi Poliţia Rutieră după MareaBritanie şi Italia.

Lotus Evora S este una din cele mai rapide automobile de stradădisponibile în acest moment, fiind echipată cu un motor de 350 CPcare îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde şisă atingă o vitează maximă de 280 km/h.

Până acum Lotus a vândut pe piaţa locală şapte maşini, dintrecare cinci sunt Evora. Un model Lotus Evora costa 76-78.000 deeuro. "Noi vindem în România trei modele Lotus, iar Evora S precumcel dat poliţiei este cel mai performant dintre ele", a spusBazac.

În acest an Forza Rossa estimează să livreze 28-30 de modeleLotus pe piaţa locală şi să livreze cel puţin două maşini pe lună.Pe lângă acestea, Forza Rossa va mai livra şi 30 de automobileFerrari dintre care patru unităţi vor reprezenta cel mai nou modelal constructorului, Ferrari Four.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO