Auto

Porsche România lansează noul Audi A7 de la 61.250 de euro - GALERIE FOTO

Porsche România lansează noul Audi A7 de la 61.250 de euro

Porsche România lansează noul Audi A7 de la 61.250 de euro

Autor: Bogdan Alecu

21.11.2010, 13:38 66

Porsche România, importatorul Audi pe piaţa locală, a lansat lafinele săptămânii trecute noul A7, limuzina "sportback" aconstructorului german, amplasată în gamă între A5 sportback şi A8.Noul model este disponibil în două versiuni, una cu motor diesel de3,0 litri TDI de 245 CP şi transmisie S-tronic cu şapte trepte, cuun preţ de pornire de 61.250 de euro, cu TVA inclus şi una pebenzină de 3,0 litri TFSI şi 300 CP, care costă de la 61.800 deeuro.

Modelul coupe în cinci uşi are o lungime de 4,97 metri, o lăţimede 1,91 metri, si o înălţime de doar 1,42 metri. Capota lungă,montanţii C cu forme sport fluide şi partea spate cu o înclinaţieabruptă ofera dinamism modelului. Hayonul lung se deschide pentru adezvălui un compartiment pentru bagaje care se încarcă foarte uşorşi oferă un nivel ridicat de funcţionalitate. Volumul său standardridicat, de 535 litri creşte până la 1.390 litri atunci cândscaunele spate sunt rabatate.

În interior se regăsesc noi materiale de calitate superioară,precum furnirul de lemn, iar sistemul opţional de iluminareambientala evidenţiază caracteristicile interiorului. Scaunele faţăsunt prevăzute cu ventilaţie opţională şi funcţie de masaj. O altădotare opţională permite reglarea separată a suporturilor lateraleşi a spătarelor scaunelor.

A7 Sportback oferă un nou nivel de inteligenţă tehnică cuergonomie logică, intuitivă. Sistemul operaţional optimizat MMIeste oferit ca dotare standard; printre dotările opţionale senumără noul head-up display, care proiectează cele mai importanteinformaţii pe parbriz. Sistemul operaţional MMI cu comandă tactilăcombină un sistem de navigaţie cu hard drive şi confortul unuitouchpad. Şoferul poate utiliza touchpad-ul pentru comandareaconfortabilă şi intuitivă a mai multor funcţii, precum scrierealiterelor adresei de destinaţie sau a cifrelor ce compun un numărde telefon, cu degetul.

Serviciile online furnizate în colaborare cu Google permiteconectarea la Internet prin intermediul telefonului auto onlineBluetooth. Un modul UMTS extrage imagini şi informaţii prin GoogleEarth, le afişează pe monitor şi le integrează în traseul calculatde sistemul de navigaţie. Un hotspot WLAN permite realizareacontactului cu dispozitivele mobile de la bordul autovehiculului,de exemplu, un dispozitiv iPad. Gama de dispozitive hi-fi decalitate superioară include sistemul audio Bose şi sistemulAdvanced Sound System Bang & Olufsen, cu o putere de 1.300 waţişi 15 difuzoare.

Sistemul avansat de navigaţie colaborează strâns cu numeroaselesisteme opţionale de asistenţă şi de siguranţă pentru şofer, de labordul modelului A7 Sportback. Acesta transmite informaţiileprivind traseul către unităţile de comandă ale farurilor şi cătretransmisia automată şi sistemul tempomat adaptiv cu funcţie Stop& Go, permiţând acestor sisteme să recunoască scenarii posibilede situaţii complexe. în multe cazuri, sistemul de siguranţă AudiPre- sense poate reduce gradul de severitate a accidentelor şiconsecinţele acestora. Noul sistem activ de asistare pentrumenţinerea benzii, Audi active lane assist ajută şoferul să menţinămodelul A7 Sportback ferm pe aceeaşi bandă de circulaţie, iar noulsistem de asistare la parcare, scuteşte şoferul de sarcina de amanevra direcţia atunci când efectuează o parcare laterală.

Audi oferă pentru modelul A7 Sportback patru motoare V6puternice şi rafinate: două unităţi pe benzină şi două unităţidiesel. Acestea dezvoltă puteri cuprinse între 150 kW (204 CP) şi220 kW (300 CP), iar eficienţa lor stabileşte noi standarde înclasa de autovehicule din care face parte. Noul motor 3.0 TDI,disponibil mai târziu, dezvoltă 150 kW (204 CP) şi împreună cutransmisia multitronic acesta consumă în medie doar 5,3 litri decarburant la 100 km, avand un nivel revoluţionar de emisii de CO2de doar 139 g/km. Toate motoarele sunt echipate cu un sistem derecuperare a energiei, de management termic şi cu un sistemstart-stop.

Audi oferă două sisteme diferite de transmisie în funcţie demotor: comodul sistem multitronic transmite puterea motorului cătreroţile din faţă, iar transmisia sportivă S tronic cu şapte treptecătre toate cele patru roţi. Sistemul de tracţiune integralăpermanentă quattro integrează cea mai avansată tehnologie. Datoritădiferenţialului central cu coroană şi sistemului de vectorizare acuplului, acesta este deosebit de flexibil şi dinamic.Diferenţialul sport opţional distribuie în mod activ puterea cătreroţile din spate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO