Auto

Premium Auto a lansat pe piaţa locală noul Jaguar XE, concurentul lui BMW Seria 3 şi a vândut deja 15 maşini

galerie foto

galerie foto

Autor: Bogdan Alecu

04.06.2015, 20:56 1016

Premium Auto, importatorul oficial Jaguar Land Rover pentru România parte a Ţiriac Holdings, a lansat pe piaţa locală noul Jaguar XE, modelul de clasă medie care înlocuieşte vechile X-Type şi S-Type în gama constructorului britanic.

„Deja avem 15 comenzi pentru noul XE, iar până la finalul anului estimăm să livrăm 100 de unităţi. În total, anul acesta estimăm pentru Jaguar livrarea a 160 de maşini anul acesta”, a spus Mihai Ivănescu, coordonatorul diviziei de importuri a Ţiriac Holdings, care include Premium Auto, Hyundai Auto România şi M Car Trading.

Jaguar XE are nu preţ de pornire de circa 39.600 de euro cu TVA pentru versiunea de bază cu dieselul de 2,0 litri şi 163 CP, în timp ce modelul de top, XE S cu motorul pe benzină de 3,0 litri şi 340 CP ajunge la 58.280 de euro cu TVA.

Datorită noilor motorizări diesel Ingenium, modelul XE înregistrează valori de 3.8l/100 km şi 99g/km CO2 – devenind cel mai economic Jaguar de până acum. Dispunând de motorul supraalimentat de 3.0 litri V6, pe benzină, motor împrumutat de la multi-premiatul Jaguar F-TYPE, varianta XE S este capabilă să ajungă de la  0 la 100 km/h în 5.1 secunde.

Jaguar XE, utilizeazând intensiv aluminiul, este primul model dezvoltat pe baza noii arhitecturi modulare Jaguar Land Rover. Ampatamentul lung de 2.835 mm şi poziţia joasă a scaunelor îi conferă proporţii ideale şi un profil aerodinamic.

Interiorul spaţios oferă un înalt nivel de confort, iar materialele şi finisajele, lucrate cu măiestria distinctă a Jaguar, diferenţiază modelul XE de orice alt model din segmentul său. Sistemul infotainment InControl, complet nou, oferă tehnologii de ultimă generaţie pentru a conecta maşina şi pasagerii cu exteriorul. Ecranul tactil de 8 inchi oferă un acces uşor şi intuitiv către toate funcţiile disponibile şi aplicaţiile mobile iOS şi Android.

Sistemul de tracţiune All Surface Progress Control (ASPC) – dezvoltat în baza experienţei de decenii în off-road Jaguar Land Rover – poate restabili în numai câteva secunde tracţiunea prin control electronic în situaţiile în care aderenţa la suprafaţa de rulare este scazută, indiferent de vreme.

Tehnologia de proiecţie laser permite sistemului Head Up Display să genereze imagini clare şi cu un contrast ridicat (spre exemplu detalii despre viteză şi navigaţie), care rămân vizibile chiar şi în lumina directă a soarelui.

O cameră video stereo este montată în spatele oglinzii retrovizoare pentru a oferi o imagine 3D a drumului: aceste date de mare precizie sunt folosite de funcţii precum frânarea autonomă de urgenţă şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare.

XE este şi primul model Jaguar echipat cu Servodirecţie Asistată Electric, reglată pentru a oferi un răspuns instantaneu, cu un consum de energie scăzut, comparativ cu sistemele hidraulice.

Din punct de vedere al cumpărătorului, Jaguar înregistrează cel mai mic cost total de întreţinere a unui model din portofoliu, dar şi cel mai redus nivel al emisiilor înregistrate de un model Jaguar până în prezent.

Jaguar XE va dispune de trei motorizări: două motorizări Diesel de 2.0 litri dezvoltând 163 CP şi, respectiv, 180 CP,  două motorizări pe benzină, de 2.0 litri, dezvoltând  200 CP şi, respectiv, 240 CP şi o motorizare pe benzină, de 3.0 litri dezvoltând 340 CP.

În premieră pentru un model Jaguar, oferta de preţ include 3 ani de service gratuit şi 5 ani de garanţie integrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO