Auto

Prima cifră oficială în scandalul Volkswagen: 105.000 de maşini afectate. “"Ne vom îndrepta împotriva Volkswagen pentru plata diferenţelor privind taxa de mediu"”

Prima cifră oficială în scandalul Volkswagen: 105.000...

Autor: Bogdan Alecu

01.10.2015, 14:30 1353

Primele cifre oficiale legate de numărul de maşini ale grupului Volkswagen implicate în scandalul noxelor au fost communicate astăzi de ministrul transporturilor care arată că este vorba despre 105.000 de unităţi sub brandurile Vw, Seat, Skoda şi Audi.

"“Sunt pe stoc, nevândute alte 300 de unităţi ale grupului Volkswagen pentru care nu vor mai fi eliberate cărţi de identitate până la rezolvarea problemelor"”.

Autorităţile române vor cere Volkswagen să plătească diferenţa pentru taxa de mediu rezultată în urma reclasificării motoarelor cu probleme, astfel încât cumpărătorii maşinilor nu vor fi afectaţi din acest punct de vedere, potrivit ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu. "“Recuperarea prejudiciului va fi numai de la producător sau de la reprezentanţi ai acestuia. Niciun cetăţean nu va plăti taxa"”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO