Auto

Prima închidere din industria componentelor auto. Dräxlmaier renunţă la o fabrică din România, 800 de angajaţi rămân fără loc de muncă. Este a treia închidere de fabrică anunţată în ultima lună, dar cea mai importantă prin dimensiunea businessului şi a numărului de angajaţi

Prima închidere din industria componentelor auto....

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2017, 00:08 5345

Dräxlmaier, unul dintre cei mai mari investitori germani de pe pia­ţa locală, care are în Ro­mâ­nia în acest moment peste 15.000 de angajaţi, a anunţat că va închide capacitatea de producţie de la Piteşti, unde producea cablaje pentru in­dustria auto. Lisa Dräxlmaier Autopart este totodată şi prima companie a grupului german înfiin­ţată în România, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Tot la Piteşti grupul german realizează şi dezvoltare tehnică de produs, dez­voltare IT şi inginerie de testare.

Restrângerea activităţii şi reducerea nu­mă­rului de angajaţi au demarat încă din perioada 2015-2016. Dacă în urmă cu doi ani compania avea un număr mediu de 2.600 de angajaţi, la finalul primului semestru din 2016 numărul scăzuse la 1.300 de salariaţi.

„Situaţia este rezultatul unui cumul de fac­tori: pe de o parte, este vorba despre redu­ce­rea fi­rească a comenzilor în cazul produselor al că­ror ciclu de viaţă se apropie de final, iar pe de al­tă parte unul dintre principalii clienţi a decis să-şi mute producţia în Mexic“, a declarat Bernd Schmitt, director general al Lisa Dräxl­maier Auto­part.

Ambii factori contribuie la redu­cerea nu­mărului de comenzi pentru Lisa şi, deşi au fost făcute demersuri pentru a se în­cerca asigu­ra­rea de noi proiecte, acest lucru nu a fost posibil.

Pe de altă parte, grupul german a demarat investiţii de 150 mil. euro ce urmează a fi reali­zate până în 2018 în extinderea centrelor din Hune­doara şi Braşov, lucrările fiind deja de­ma­rate, în timp ce la Piteşti va fi continuată acti­vitatea în centrul de dezvoltare inginerie şi IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO