Auto

Primul Ford "Made in Romania" va fi prezentat în primavara la Salonul Auto de la Geneva - galerie FOTO

Primul Ford "Made in Romania" va fi prezentat în primavara la Salonul Auto de la Geneva

Primul Ford "Made in Romania"

Autor: Bogdan Alecu

09.12.2010, 17:47 80

Ford Europa va prezenta în cadrul cadrul Salonului Auto de laGeneva din luna martie a anului viitor conceptul viitorului modelde clasă mică, cunoscut sub numele de B-Max care va intra înfabricaţie la uzina de la Craiova la finele acestui an, potrivitpublicaţiei Automotive News Europe, care citează o sursă din cadrulcompaniei americane.

Astfel, la un an distanţă de la prezentarea SUV-ului Duster,care în prezent deţine mai mult decât o treime din producţia Dacia,tot la Geneva va fi prezentat cel de-al doilea model de impactasupra industriei auto locale.

Potrivit declaraţiilor lui Dionisio di Campos, preşedintele FordRomânia, viitorul model de clasă mică va intra în producţie lafinele anului viitor dar în versiune de pre-serie, urmând caproducţia să ajungă la capacitate maximă la începutul lui 2012.

În gama constructorului american B-Max va înlocui actualulFusion şi va concura direct cu Opel Meriva, Citroen C3 Picasso,Renault Modus/Grand Modus. La fel ca în cazul lui Grand C-Max,viitorul B-Max va avea uşile din spate culisabile, la fel ca încazul monovolumelor mai mari.

Cel mai bun an pentru Fusion a fost 2007, atunci când s-auvândut aproape 83.000 de maşini, fiind depăşit numai de OpelMeriva, care a vândut aproape 133.000 de unităţi.

Ford Fusion a fost lansat în 2002 şi este în prezent cel mai"bătrân" model din gama constructorului american. La nivelulacestui an, vânzările lui Fusion au scăzut cu aproape 36%, laaproximativ 30.500 de unităţi.

Producţia lui B-Max va atinge în 2012 un nivel de aproape150.000 de unităţi din care peste 80% ar fi exportată cătrecelelalte pieţe din Europa. Astfel, oficialii americani se aşteaptăca cel puţin 15.000 de modele B-Max să fie vândute pe piaţa locală,volum ce ar majora cota de piaţă a Ford la peste 10%.

În 2013 producţia uzinei de la Craiova va depăşi nivelul de225.000 de unităţi anual şi va avea o capacitate maximă de 300.000de maşini şi 300.000 de motoare în urma finalizării unei investiţiitotale de 675 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO