Auto

Primul serviciu de car sharing din România cu maşini exclusiv electrice s-a lansat la Iaşi

Primul serviciu de car sharing din România cu maşini...

Autor: Ştefan Stan

11.09.2017, 12:55 2177

CASA AUTO a anunţat astăzi la Iaşi primul serviciu de car sharing din România, care va utiliza exclusiv vehicule electrice. CASA AUTO este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din judeţul Iaşi, distribuitor pentru 10 mărci auto, deţinător al mai multor clădiri de birouri de clasă A şi al unui parc logistic.

Flota de maşini electrice va fi distribuită în întregul ora. După ce se vor înregistra pe site-ul companiei, utilizatorii vor putea închiria maşinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare şi le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia fiind undeva între între 120 si 300 de km.

CABY dezvoltă propria reţea de staţii de încărcare a maşinilor în parteneriat cu E.ON, care „a demarat un program internaţional de mobilitate alternativă ce vizează realizarea unei reţele pan-europene de staţii de încărcare. Două dintre aceste staţii de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

„Implicarea noastră în proiectul Caby este naturală în contextul obiectivului nostru de fi parte a mobilităţii viitorului. Oferim continuitate clienţilor noştri, într-o manieră predictibilă şi simplă, astfel încât aceştia să aibă posibilitatea de a se bucura fără griji de lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru ei. Asigurarea maşinilor CABY este încă un pas în implicarea noastră în parteneriate strategice care, în final, generează un impact pozitiv în comunitate”, a declarat Georgiana Miron, Director Marketing şi Comunicare, Groupama Asigurări – Asigurătorul Oficial al CABY.

Conceptul CABY va fi utilizat pentru început de angajaţii din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, CABY să fie disponibil publicului larg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO