Auto

Producţia autoturismelor Lada, rivalul rusesc al Daciei Logan, a fost redusă pe fondul cererii scăzute

Producţia autoturismelor Lada, rivalul rusesc al Daciei...

Autor: Anca Dumitrescu

25.08.2014, 20:21 409

AvtoVAZ a produs luna trecută 47.100 de automobile Lada şi 12.100 de vehicule Renault şi Nissan.

"Din cauza declinului vânzărilor auto pe piaţa din Rusia şi pentru a administra mai bine nivelul stocurilor, AvtoVAZ a luat decizia de a reduce producţia de automobile Lada, în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, cu un total de 25.000 de unităţi", se arată într-un comunicat al companiei.

Livrările de automobile Lada, cel mai bine vândut brand din Rusia, au scăzut cu 16%, la 220.822 de vehicule, în primele şapte luni ale anului, potrivit datelor Asociaţiei Companiilor Europene din această ţară.

AvtoVAZ a precizat că angajaţii companiei îşi vor primi integral salariile în cele trei luni în care producţia va fi mai mică.

General Motors a anunţat la rândul său, săptămâna trecută, că va reduce producţia la o fabrică din apropiarea oraşului St. Petersburg şi că reanalizează planurile de extindere a activităţilor în Rusia.

Vânzările de automobile din Rusia au scăzut puternic în acest an din cauza încetinirii creşterii economice, care a determinat oamenii să se abţină de la cheltuieli mari. Încrederea populaţiei în economie este afectată de sancţiunile occidentale impuse din cauza implicării Rusiei în criza din Ucraina.

Declinul pieţei auto s-a accentuat în luna iulie, când a atins 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o scădere de 17% consemnată în iulie. Vânzările de automobile Lada au scăzut în iulie cu 25%, la 28.014 unităţi.

În 2013, AvtoVAZ a produs 438.400 de automobile Lada şi 20.800 de maşini Renault şi Nissan. În primele şapte luni din acest an, producţia companiei a fost de 213.700 de vehicule Lada, respectiv 51.800 de automobile Renault şi Nissan, potrivit datelor ASM-Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO