Producţia de maşini a urcat România în top 10 european

24 mar 2016 Autor: Bogdan Alecu

Producţia de autoturisme a României a urcat anul tre­cut o poziţie şi a ajuns pe locul zece la nivel european du­pă ce Belgia a pierdut patru locuri în clasament, potrivit da­telor Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Au­to­mobile (OICA), iar extinderea liniei de modele de la Ford Craiova poate duce România peste Ungaria după 2018.

„Anul acesta nu putem spera mai sus de locul zece la nivel european, dar este posibil de anul viitor. Europa Cen­trală şi de Est a crescut inclusiv în perioada de rece­siune şi în continuare este loc de creştere. Însă, în com­paraţie cu Polonia întotdeauna România va fi pe locul doi“, a spus Constantin Stroe, preşedintele Aso­cia­ţiei Con­struc­torilor de Automobile din România (ACAROM).

Ford a anunţat oficial că din toamna anu­lui viitor va produce SUV-ul Ecosport la Craiova, model care, po­trivit unor surse din cadrul constructorului ame­rican, va avea o producţie anuală cuprinsă între 100.000 şi 150.000 de unităţi.

În România s-au produs anul trecut aproape 387.200 de autoturisme, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, fiind depăşită de Ungaria, unde s-au asamblat aproape 491.000 de maşini, în creştere cu 13%. Dintre acestea, peste 180.000 sunt maşini Mercedes-Benz asamblate în Kecskemet, iar restul sunt maşini Audi şi Suzuki. Polonia ocupă în continuare locul opt, cu peste 534.000 de maşini, în creştere cu 13%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Productie
, masini
, top
, craiova
, autoturisme
, clasament
, constructori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide