Auto

Producţia de maşini a urcat România în top 10 european

Producţia de maşini a urcat România în top 10 european

Autor: Bogdan Alecu

24.03.2016, 00:07 2773

Producţia de autoturisme a României a urcat anul tre­cut o poziţie şi a ajuns pe locul zece la nivel european du­pă ce Belgia a pierdut patru locuri în clasament, potrivit da­telor Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Au­to­mobile (OICA), iar extinderea liniei de modele de la Ford Craiova poate duce România peste Ungaria după 2018.

„Anul acesta nu putem spera mai sus de locul zece la nivel european, dar este posibil de anul viitor. Europa Cen­trală şi de Est a crescut inclusiv în perioada de rece­siune şi în continuare este loc de creştere. Însă, în com­paraţie cu Polonia întotdeauna România va fi pe locul doi“, a spus Constantin Stroe, preşedintele Aso­cia­ţiei Con­struc­torilor de Automobile din România (ACAROM).

Ford a anunţat oficial că din toamna anu­lui viitor va produce SUV-ul Ecosport la Craiova, model care, po­trivit unor surse din cadrul constructorului ame­rican, va avea o producţie anuală cuprinsă între 100.000 şi 150.000 de unităţi.

În România s-au produs anul trecut aproape 387.200 de autoturisme, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, fiind depăşită de Ungaria, unde s-au asamblat aproape 491.000 de maşini, în creştere cu 13%. Dintre acestea, peste 180.000 sunt maşini Mercedes-Benz asamblate în Kecskemet, iar restul sunt maşini Audi şi Suzuki. Polonia ocupă în continuare locul opt, cu peste 534.000 de maşini, în creştere cu 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO