Auto

Producţia de maşini atinge minimul acestui an în octombrie

Producţia de maşini atinge minimul acestui an în...

Autor: Bogdan Alecu

19.11.2015, 00:06 280
Producţia de autoturisme în cele două uzine Dacia şi Ford a scăzut în octombrie cu aproape 28% faţă de perioada si­milară a anului trecut, la 30.421 de unităţi, potrivit da­telor Asocia­ţiei Producă­torilor şi Importato­rilor de Automobile (APIA). Dintre acestea, 27.219 au fost produse de Dacia, în scădere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut şi 3.202 de Ford, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut.
 
„Producţia de vehicule corespunzătoare lunii octombrie este inferioară aceleiaşi luni din 2014 din cauza unei diferenţe de zile lucrate. În anumite sâmbete nu s-a lucrat pe fondul unor dificultăţi de aprovizionare cu componente. Producţia totală a Dacia în 2015, se va situa la un nivel similar celei din 2014“, au spus reprezentanţii Direcţiei Comunicare a Group Renault România.
 
Pentru prima dată în acest an producţia a fost susţinută de uzina Ford de la Craiova, americanii punctând un avans, în timp ce până acum declinul producţiei lui B-Max era com­pensat de creşterile de la Mioveni.  Oficialii Dacia nu au oferit niciun comentariu pe această te-mă până la închiderea ediţiei. Declinul din octombrie a fost atât de puternic încât a tras în jos producţia din întreg anul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO