Auto

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor demara pe 18 mai, cu proceduri mai rapide

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor demara pe 18...

Autor: Dan Straut

11.05.2017, 12:11 1803

„Prin Programul Rabla Clasic se vor acorda 6.500 de lei în schimbul unei maşini mai vechi de opt ani, la care - în premieră - se mai pot adăuga 1.700 de lei pentru proprietarii care vor cumpăra maşini hibrid şi 1.000 de lei celor care vor cumpăra maşini cu emisii de cel mult 98 de grame de CO2. Toate acestea pot fi cumulate, în sensul că beneficiarii pot primi toate cele trei componente”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Iar prin Programul Rabla Plus „se vor acorda 10.000 de euro (aproximativ 45.000 de lei) beneficiarilor care vor cumpăra maşini 100% electrice. Ca noutate, beneficiarii nu trebuie să aducă la schimb o maşină veche pentru a ccesa Programul Rabla Plus, dar dacă vor aduce una, mai veche de opt ani, atunci la cei 10.000 de euro se vor adăuga şi cei 6.500 de lei prin Rabla Clasic”, a precizat Graţiela Gavrilescu.

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), Cornel Brezuică, a declarat că bugetul Programului Rabla Clasic este, pentru 2017, de 180 de milioane de lei, iar bugetul Programului Rabla Plus este de 45 de milioane de lei. „Acest buget total este mai mare cu 30% faţă de cel alocat în 2016”, a precizat Cornel Brezuică.

„Luni şi marţi vom încheia contractele cu producătorii şi dealerii auto înscrişi în aceste programe, apoi miercuri vom centraliza toate datele, iar de joi, 18 mai, românii - persoane fizice şi juridice - se pot prezenta la dealeri/producători pentru a intra în posesia voucherelor. Tot ca o noutate, aceste programe sunt multianuale, se desfăşoară pe următorii trei ani, iar în 2017 sesiunea de accesare va fi deschisă până la data de 15 decembrie”, a mai spus preşedintele AFM.

Tot în premieră, a precizat preşedintele AFM, persoanele juridice care au depus documente cu unele neclarităţi nu vor fi respinse, ci vor fi trecute pe o listă separată pentru clarificări, timpul de aşteptare în aceste cazuri fiind de 10 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO