Auto

ProMotor: Preţul benzinei e aproximativ 4,50 lei/litru. Cât din această sumă sunt taxe şi impozite

ProMotor: Preţul benzinei e aproximativ 4,50 lei/litru....

Autor: ProMotor

25.02.2016, 12:18 2346
Peste jumătate din preţul la pompă al carburanţilor reprezintă taxe şi accize. În ultima perioadă, preţurile carburanţilor au mai scăzut, o dată cu reducerea TVA de la 24 la 20%, dar şi prin prăbuşirea preţului barilului de petrol.
 
"Atât la benzină, cât şi la motorină, peste 52 la sută din preţul la pompă este reprezentat de taxe şi accize. Sigur că procentele diferă la benzină şi motorină, dar sunt peste 50 la sută. În perioada în care ţiţeiul a scăzut brusc, nu putem să ignorăm faptul că a avut loc şi o scădere a preţului la pompă, e drept, într-un procent mult mai mic. Dar dacă facem un calcul vom vedea că a scăzut, practic, preţul la pompă din partea producătorului şi a distribuitorului, în condiţiile în care tot ce a însemnat acciză, taxă a rămas constant, lucru care se constată şi la ora actuală", declara, anul trecut, Cătălin Dumitru, vicepreşedintele operaţional al KMG International.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO