Auto

Renault concurează Dacia în Franţa pentru a-şi majora vânzările

Renault a ajuns să concureze cu Dacia în Franţa pentru a-şi majora vânzările: Clio devine la fel de ieftin ca Sandero

Autor: Bogdan Alecu

26.05.2011, 18:42 2758

Renault a lansat pe piaţa franceză cea mai agresivă campanie dediscounturi din ultimii ani, oferind pentru Clio III o reducere de45%, ceea ce a micşorat preţul acestuia la 7.990 de euro cu TVAinclus pentru versiunea în cinci uşi şi cu motor pe benzină de 1,2litri şi 75 CP.

Cu un astfel de preţ, Clio intră în competiţie directă cu DaciaSandero, al cărei preţ pe piaţa franceză este de 7.800 de euro. Maimult, versiunea Clio Campus, care reprezintă de fapt generaţiaanterioară a lui Clio comercializată sub un nou nume costă încontinuare aproape 11.000 de euro. În cazul în care seachiziţionează un Clio III cu aer condiţionat, preţul acestuia urcăla 8.990 de euro, faţă de aproape 16.000 de euro înainte.

În România cel mai ieftin Clio III pleacă de la 11.250 de eurocu TVA inclus, iar Sandero de la 7.300 de euro.

Potrivit publicaţiei franceze La Tribune, scăderea vânzărilorcelor de la Renault a determinat compania să apeleze la astfel dereduceri agresive. Mai mult, dacă modelele Renault Clio III scadecu 31% la nivelul lunii mai, Scenic cu 44% iar Twingo cu 70%, şiDacia scade cu 45%, în condiţiile în care constructorul de laMioveni nu a venit cu nicio noutate anul acesta.

La nivelul primelor patru luni ale acestui an vânzările Renaultau scăzut cu 10% pe piaţa franceză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO