Auto

Renault a lansat Duster în Rusia. Cât costă cel mai luxos SUV românesc la Moscova

Renault a lansat Duster în Rusia. Vezi aici cât costă cel mai luxos SUV românesc

Dacia Duster

Autor: Bogdan Alecu

13.12.2011, 18:38 5510

Cunoscuţi pentru gusturile mai mult sau mai puţin excentrice, ruşii pot cumpăra începând cu această săptămână noul Renault Duster, SUV-ul ce are la bază Dacia Duster, dar cu o serie de "îmbunătăţiri" mai ales ca capitolul motorizare şi interior.

Spre deosebire de Dacia Duster, Renault Duster produs la Moscova dispune de patru versiuni de echipare - Authentique, Expression, Privilege şi Luxe Privilege. În plus, spre deosebire de gama de motorizări disponibilă în România, în Rusia aceasta include şi o nouă motorizare pe benzină de 2,0 litri şi 135 CP, disponibilă atât cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte, cât şi una automată cu patru (disponibilă însă numai pe versiunea 4x2), în timp ce motorizarea diesel de 1,5 litri este disponibilă numai în versiunea de 90 CP. Toate motorizările disponibile în Rusia sunt Euro 4, în timp ce în Europa sunt în vigoare normele Euro 5.

Preţul de pornire al unui Duster în Rusia este de 10.726 de euro (449.000 de ruble), pentru versiunea cu motor pe benzină de 1,6 litri şi tracţiune numai pe puntea faţă. Cea mai scumpă versiune, este Luxe Privilege, cu motor de 2,0 litri pe benzină, 4x4 şi cutie de viteze manuală cu şase trepte - 16.268 de euro (681.000 de ruble). Potrivit siteului renault.ru preţurile nu includ transportul maşinii de la fabrică la dealer şi nu se face nicio precizare legată de TVA.

Echiparea de top include jante din aliaj de 16 inchi, patru airbaguri, pachet Look, tapiţerie din piele, computer de bord, senzori de parcare, sistem audio cu USB, intrare auxiliară şi Bluetooth, aer condiţionat, patru geamuri electrice, scaune încălzite, oglinzi electrice şi încălzite. Spre comparaţie, cel mai bine echipat model Dacia Duster costă peste 18.000 de euro, cu motorul diesel de 1,5 litri şi 110 CP, iar din lista echipamentelor lipsesc dotări precum scaune încălzite, conectori USB şi auxiliar sau Bluetoothul şi senzorii de parcare. Mai mult, preţul de pornire în România este de 11.150 de euro.

Renault Duster pare un "facelift" adus Daciei Duster, care acum dispune de o grilă frontală cromată şi masivă şi faruri fumurii. În partea din spate emblema Duster este acum cromată şi nu de plastic ca în cazul modelului românesc.

Cele mai mari îmbunătăţiri ale lui Renault Duster apar la interior. Acesta dispune de o consolă centrală redesenată aproape complet, cu un spaţiu de depozitare deschis deasupra torpedoului, comenzi pentru geamuri electrice amplasate pe portiere şi un sistem audio modern de mari dimensiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO