Auto

Renault confirmă ce anunţa ZF în mai 2016: Grupul francez va opera într-un singur sediu din 2019

Renault confirmă ce anunţa ZF în mai 2016: Grupul...

Autor: Bogdan Alecu

03.11.2016, 14:09 7729

Grupul Renault, care ru­lea­ză afa­ceri de peste 4,5 mi­liarde de euro în Ro­mâ­­nia, a anunşat că-şi mută toate operaţiunile într-un singur sediu din vestul Capitalei, fără a anunţa însă numele dezvoltatorului. ZF a scris încă din mai despre această mutare, iar Liviu Tudor, dezvoltatorul care găzduieşte în prezent o parte din birourile Grupului Renault în România, a spus într-un interviu pentru ZF că s-a retras din licitaţia pentru proiectul unic al francezilor. Viitorul sediu va avea o su­pra­faţă de 40.000 mp, care ar putea fi construit de omul de afa­ceri de origine israeliană Simon Roth.

«Angajaţii Grupului Renault care activează în sediile din Bucureşti şi contribuie în fiecare zi, prin munca lor, la performanţa companiei se vor grupa, începând din 2019, într-un sediu unic. Acest proiect de localizare a activităţilor noastre - care se derulează în Bucureşti, în diferite zone – într-un singur spaţiu, va contribui la consolidarea colaborării între echipe şi la eficienţa companiei.  În alegerea amplasamentului am ţinut cont, în egală măsură, de mobilitatea zilnică a colegilor noştri către celelalte amplasamente ale Grupului,  platforma industrială de la Mioveni şi Centrul Tehnic Titu,  prin ieşirea pe autostrada Bucureşti – Piteşti »,  a declarat Yves Caracatzanis, preşedinte – director general Dacia şi director general Grup Renault România.   

Mutare de proporţii uriaşe pe piaţa imobiliară: Cea mai mare companie din România va reuni într-un nou sediu din Bucureşti toate operaţiunile

Renault a mai încercat în urmă cu cinci ani consolidarea birourilor din Bucureşti şi în urmă cu doi ani, însă pro­-iec­tul a fost amâ­nat. În pre­zent fran­cezii au bi­­ro­­urile în West Gate, pen­­tru Auto­mo­bile Da­cia şi Renault Co­mer­cial Rou­manie, dar şi ce­lelalte di­vi­zii pre­cum RCI România, în timp ce Re­nault Tech­no­lo­gie Roumanie (RTR) are bi­rourile în Pipera, în pro­iec­tul dez­vol­ta­t de firma Creativ Invest Grup, con­trolată de omul de afaceri Marius Ivan.

Renault a sem­nat în octombrie 2014 pentru pre­lun­gi­rea pe încă 4 ani a con­trac­tului pentru birourile din North Gate. Astfel, francezii au extins la acea vre­me până în 2018 contractul pe care îl aveau în Pipera, unde au ajuns să ocupe un spaţiu de 20.000 de metri pătraţi, fiind unul dintre cei mai mari chiriaşi din piaţa de birouri a Capitalei. Valoa­rea acestui con­tract era estimată la circa 2 milioane de euro pe an, luând în cal­cul o chirie de circa 8 euro/metrul pătrat lunar, consi­de­ra­tă rezona­bi­lă pentru spa­­ţiile de ase­me­nea dimensiuni din zo­na Pipera-Tunari. De asemenea, francezii au contract cu Liviu Tudor pentru birourile din West Gate până în 2019. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO