Auto

Renovatio va introduce de la 19 martie o taxă pentru încărcarea maşinilor electrice în cadrul reţelei e-charge; Kaufland va acoperi costul pentru clienţii magazinelor sale

Renovatio va introduce de la 19 martie o taxă pentru...

Autor: Roxana Rosu

07.03.2018, 16:03 371

Kaufland România va suporta toate costurile de alimentare ale clienţilor săi, posesori de vehicule electrice, în toate cele 20 de staţii din parcările magazinelor sale, în contextul în care partenerul acestui proiect, Renovatio,va introduce de la 19 martie un sistem de tarifare al serviciului de încărcare a maşinilor electrice în cadrul reţelei e-charge.

După această dată, Kaufland România va pune la dispoziţia clienţilor săi carduri de încărcare a maşinilor electrice, care asigură gratuitatea alimentării şi sunt utilizabile exclusiv la cele 20 de staţii din parcările magazinelor sale.

Reţeaua e-charge a fost lansată în 2016 şi până acum atât Kaufland România, cât şi Renovatio au suportat costurile încărcărilor pentru utilizatorii de maşini electrice. În urma anunţului Renovation, Kaufland va achita către partenerul său în acest proiect toate costurile de încărcare generate de utilizatorii care folosesc acest serviciu.  

Staţiile de încărcare în cadrul cărora alimentarea va fi gratuită sunt amplasate în parcările magazinelor Kaufland din 18 oraşe, funcţionează non-stop şi acoperă nevoile de mobilitate ale posesorilor de vehicule electrice în marile oraşe, dar şi în tranzit, pe coridoarele principale ce traversează România: Constanţa – Bucureşti – Sibiu – Timişoara – Arad (finalizat în 2016); Bucureşti – Ploieşti – Braşov – Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea (finalizat în 2017).

Cardurile de încărcare Kaufland pot fi ridicate gratuit de la Biroul de Informaţii din magazinele prevăzute cu parcări ce oferă soluţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

Cele două companii au început în acest an procesul de dezvoltare a reţelei de staţii de încarcare pe două noi coridoare, Bucureşti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj – Timişoara şi Bucureşti – Buzău – Focşani – Bacău – Suceava – Iaşi, în paralel cu extinderile din marile oraşe.

Staţiile deservesc toate tipurile de vehicule 100% electrice şi hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă, în curent continuu, (CHAdeMO şi CCS) la o putere de maxim 50kW, cât şi pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de maxim 22kW.

,,Am venit cu ideea acestui parteneriat din dorinţa de a oferi un nou tip de serviciu prin care contribuim la reducerea poluării şi pentru de a aduce cu adevărat mai aproape de români un viitor sustenabil. Iată că îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco şi folosesc maşini electrice, punându-le la dispoziţie autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare şi prin asigurarea gratuităţii deplasării, suportând costurile alimentării. Motivaţia noastră este grija pentru mediu şi dorinţa de a încuraja comportamentele eco, aşa cum e condusul fără emisii poluante. La rândul nostru, încurajăm utlizarea maşinilor electrice şi am achiziţionat o flotă de 26 de maşini nepoluante (zero emisii), 100% electrice", a declarat Valer Hancaş, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Firma Renovatio, deţinută de acţionarii români Alexan­dru Teodorescu şi Aurel Arion, împreună cu o firmă înregistrată în Cipru, a instalat până acum puncte de încărcare în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară. Com­pania vrea să mai instaleze 60 de staţii de încărcare pentru maşini electrice pâ­nă în 2020, printr-o finanţare din fonduri europene.

În 2017, ponderea maşinilor electrice şi hibrid în totalul vânzărilor de autovehicule noi a atins 2,2%, numărul acestora ajungând la 2.811 unităţi, în creştere cu 136,7% faţă de anul anterior, potrivit datelor făcute publice de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA) în ianuarie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO