Auto

România coboară pe locul 6 în topul vânzărilor Dacia

România coboară pe locul 6 în topul vânzărilor Dacia

Autor: Bogdan Alecu

24.07.2012, 00:07 1411

Vânzările de automobile Dacia din România în prima jumătate a anului au fost depăşite pentru prima dată de cele din Italia, Turcia şi Spania, piaţa locală coborând pe locul şase în topul constructorului, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor asociaţiilor constructorilor din ţările europene.

"Este o realitate mai mult decât devastatoare faptul că România a coborât atât de mult în clasamentul pieţelor Dacia. Rar mi-a fost dat să văd ca ţara în care funcţionează un constructor auto să nu mai conteze", a spus Constantin Stroe, vicepreşedintele Automobile Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

La finele anului trecut România se clasa pentru al treilea an consecutiv după Franţa şi Germania în topul vânzărilor mărcii. La nivelul primelor şase luni vânzările Dacia au scăzut pe piaţa locală cu 24% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 9.700 de autoturisme, volum similar cu cel dintr-o singură lună din 2007 sau 2008.

Renault va scoate trei modele Dacia din producţia uzinei de la Mioveni în acest an, Logan Pick-up, Van şi MCV, acestea urmând a fi înlocuite de Dokker şi Dokker Van care sunt produse în Maroc alături de Lodgy.

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

România, pe locul 6 în vânzările Dacia: Este devastator, spune vicepreşedintele companiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO