Auto

România urcă pe locul şase în topul european al creşterii înmatriculărilor de camioane în primul semestru

România urcă pe locul şase în topul european al...

Autor: Bogdan Alecu

29.07.2015, 00:07 1017

Piaţa locală a camioanelor grele, de peste 16 tone, utilizate în transportul internaţional de mărfuri şi construcţii, a crescut cu 50% în primele şase luni ale anului faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), România înregistrând cea de-a şasea cea mai mare creştere la nivel european. Spre comparaţie, în primele trei luni ale acestui an România se clasa pe poziţia a 12-a la nivel european, cu un avans de 32%.

În total în primele şase luni pe piaţa locală s-au înmatriculat aproape 2.600 de camioane. România a depăşit astfel la creştere pieţe precum Spania, Slovacia şi Ungaria, care de la creşteri de 100% sau peste au coborât sub pragul de 50%.  Potrivit lui Sigurd Wandel, managing director al Volvo Group Trucks România, creşterea de 50% a pieţei camioanelor noi este explicată atât prin nevoia de schimbare a unităţilor vechi, cât şi prin mărirea flotelor existente, în timp ce creşterea businessului este susţinută de un climat economic pozitiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO