Ryanair a egalat Tarom la numărul de pasageri pe Otopeni

14 sep 2017 Autor: Mădălina Panaete

Compania aeriană low-cost Ryanair a avut în prima jumătate a acestui an aproximativ 900.000 de pasageri pe rutele din şi spre aeroportul Henri Coandă (Otopeni), conform datelor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti ( CNAB).

Astfel, compania irlandeză a egalat ca dimensiune a traficului pe cel mai mare aeroport din ţară compania de stat Tarom, care a consemnat un număr similar de pasageri.

În aceste condiţii, Ryanair ar putea întrece ca număr de pasageri compania românească de stat pe aeroportul Otopeni şi ar putea ajunge pe podium într-un top condus de compania ungară Wizz Air şi de cea românească Blue Air. Odată cu ieşirea Tarom din top trei jucători, podiumul va fi unul integral low-cost, segment care a cucerit piaţa locală prin preţurile mici. În plus, Ryanair este la un pas de a depăşi Tarom şi la nivel naţional din punctul de vedere al numărului de pasageri în condiţiile în care compania naţională a avut în ultimii doi ani un număr aproape constant de pasageri anual, de 2,4 mil. pasageri. În acelaşi timp, Ryanair şi-a crescut constant traficul pe plan local şi estimează un trafic de peste 2,9 milioane de pasageri pe rutele de pe cele patru aeroporturi pe care le operează pe plan local în anul fiscal 2018 (aprilie 2017- martie 2018), cu plus de 60% faţă de perioada similară a anului fiscal anterior.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Ryanair
, Tarom
, pasageri
, Otopeni
, companie aeriana
, low-cost
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide