Auto

Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB) debutează cu peste 20 de premiere naţionale. Galerie FOTO

Ford România a adus la SIAB gama de SUVuri în frunte cu noul Ecosport de la Craiova

Ford România a adus la SIAB gama de SUVuri în frunte cu noul Ecosport de la Craiova

Autor: Bogdan Alecu

23.03.2018, 14:00 2830

Organizatorii se aşteaptă la peste 150.000 de vizitatori pe perioada evenimentului programat pentru perioada 23 martie-1 aprilie.

Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB)  îşi deschide azi porţile în prima ediţie din ultimii 11 ani, ediţie  organizată în noile hale construite la Romexpo.

În total 18 mărci auto vor fi prezente la SIAB şi vor prezenta peste 20 de noi automobile în premieră pentru piaţa locală.

Cea mai importantă lansare de la SIAB este cea a noului Volkswagen Touareg, prezentare ce are loc la numai câteva ore distanţă de premiera mon­dială din China. Tot Porsche România, cel mai mare importator auto de pe pia­ţa locală, va veni cu Audi e-tron qua­ttro, un SUV 100% electric, noul A6, A7 Sportback, A8 şi gama Audi Sport.

Pe segmentul de lux cel mai aşteptat model este noul Rolls-Royce Phantom prezentat de Automobile Bavaria, în timp ce Bentley Bucureşti aduce noul Bentayga V8, iar Lamborghini aduce noul Aventador S Roadster.

În total, Porsche România – fără a include Bentley, Porsche şi Lambor­ghini – va avea un stand de 2.500 mp la interior şi 350 mp la exterior pentru Volkswagen Comerciale. Importatorul va expune peste 35 de automobile.

În cazul Ford, singurul producător local prezent la SIAB, americanii vor aduce noul Mustang facelift, Fiesta Active, crossoverul modelului de clasă mică, Ka Plus Active şi noul Ecosport, SUV-ul produs la Craiova. Volvo va aduce la Bucureşti noul XC40, SUV-ul de clasă mică desemnat Maşina Anului în Europa, şi XC60.

Dincolo de importatori, două mărci vor fi reprezentate la nivel de dealer – BMW de către Automobile Bavaria şi Opel de Auto Erebus – cu menţiunea că în cazul mărcii Opel fiecare dealer în parte acţionează ca un importator, iar biroul local al Opel face parte din Opel Southeast Europe LLC.

În cazul BMW, brandul german va fi reprezentat la SIAB de Automobile Bavaria, cel mai mare dealer al mărcii de pe piaţa locală. BMW va lansa noul X2, va prezenta în premieră noul M5 alături de întreaga gamă M şi va avea o insulă dedicată modelelor electrice. Compania va avea un stand de aproape 1.800 mp pe care va expune 27 de maşini. Lista modelelor expuse va include şi noul BMW i8 Roadster.

Toyota România va expune 15 maşini pe 600 mp şi va organiza teste-driveuri cu hibridele Toyota şi Lexus. De asemenea, la Salon va veni şi Mazda cu opt automobile, iar compania va prezenta în premieră naţională noua Mazda6 Combi, a cărei premieră va fi la Geneva.

Honda Trading România, reprezentanţa locală a mărcii nipone va expune la SIAB şapte maşini şi cinci motociclete. „Strategia noastră de a atrage vizitatorii la sandul Honda  va fi aceea de a prezenta modele sportive precum Honda NSX”, au spus reprezentanţii companiei.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO