Auto

Scandal uriaş la Takata, care are 3 fabrici în România: Gigantul japonez retrage de pe piaţă încă 2,7 milioane de airbag-uri

Scandal uriaş la Takata, care are 3 fabrici în...
12.07.2017, 18:00 2749

Firma japoneză Takata, prezentă şi în România, a început retragerea de pe piaţă a 2.7 milioane de airbag-uri instalate în automobile produse de Ford, Mazda şi Nissan. Automobilele vizate sunt fabricate între anii 2005 şi 2012, potrivit CNN Money.

Takata a anunţat că, în urma ultimelor teste, cercetătorii au descoperit că un agent de uscare, utilizat în dispozitivul de umflare al airbag-urilor, poate cauza rupturi la nivelul pernelor.

Săptămâna aceasta Honda a confirmat încă un deces legat de explozia unui airbag produs de Takata. În Statele Unite numărul victimelor legate de airbag-urile produse de compania japoneză a ajuns la 12 dar se vehiculează u număr mult mai mare la nivel mondial.

ATENŢIE! Începe ”urgia”: Cod portocaliu de vijelii şi grindină.

Declaraţie şoc a lui Erdogan la numai câteva zile după summitul G20

O echipă de români a creat softul primului magazin complet autonom din lume. Daniel Ilinca, Cornerstone Technologies: „Bucureştiul a devenit un hub în tehnologie, nu avem de ce să plecăm în America.“

Promoţie masivă a Ryanair: 250.000 de bilete pe 900 de rute, cu 9,99 euro

Totalul automobilelor din Statele Unite care vor fi retrase poate ajunge până la 42 de milioane, finalitatea acţiunii estimându-se în jurul anului 2023.

Nissan va retrage de pe piaţă aproape 627.000 de autovehicule Versa hatchback şi sedan, 515.000 dintre ele fiind vândute în Statele Unite.

Un purtător de cuvânt al firmei a menţionat că nu există niciun incident cunoscut asociat cu airbag-urile produse de Takata, susţinând că Nissan a iniţiat retragerea modelelor „într-un exces de precauţie”.

Oficialii firmei Ford au menţionat într-o declaraţie că sunt conştienţi de retragerea masivă pe care au iniţiat-o cei de la Takata dar nu au făcut cunoscut numărul automobilelor produse de Ford care ar putea fi afectate.

„Important este că nu a avut loc niciun incident de care să fim noi conştienţi, iar testele efectuate de noi au sugerat că nu există nicio problemă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Ford.

Scandalul airbag-urilor a condus la un declin major al companiei Takata. Aceasta a debutat în urmă cu peste 80 de ani ca şi producător de textile şi a devenit mult mai târziu specializată în centuri de siguranţă şi airbag-uri.

Compania a depus cererea pentru faliment luna trecută.

„Dacă vor fi găsite mai multe airbag-uri defecte în urma acestei retrageri vom trece de la cea mai mare retragere de produse din istorie la ceva mult mai copleşitor”, a declarat Bill Nelson, senator al Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO