Schimbare de trend în piaţa auto: vânzările sunt la cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani, producţia şi exporturile scârţâie

16 feb 2016 Autor: Bogdan Alecu

Vânzările de autovehicule au atins luna trecută un volum de peste 6.600 de unităţi, în creştere cu 19% faţă de perioada similară din 2015, potrivit dealerilor de pe piaţa locală.

Producţia de maşini a încetinit în ianuarie, la circa 33.300 de unităţi, în scădere cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut. Exporturile au înre­gistrat o lovitură mai puternică, acestea reducându-se cu peste 15 procente, la aproape 27.000 de maşini.

În cazul producţiei, scăderea vine în contextul în care Dacia şi-a menţinut aproape constantă producţia, înre­gistrând un declin de 1%, în timp ce Ford la Craiova a scăzut cu aproape 40%, la circa 4.200 de maşini B-Max.

Importurile de maşini au urcat cu 26%, la 4.000 de unităţi luna trecută, pe măsură ce vânzările de maşini au câştigat teren.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.02.2016

 
Cuvinte cheie:
vanzari
, productie
, exporturi
, piata auto
, schimbare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide