Auto

Şcolile din Bucureşti şi alte patru judeţe, închise din cauza vremii. Cod PORTOCALIU şi GALBEN de ninsoare în mai multe judeţe. Mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Lista drumurilor închise şi a trenurilor anulate

Şcolile din Bucureşti şi alte patru judeţe, închise...
17.01.2016, 08:28 4494

CFR: 14 trenuri de călători pe rutele Bucureşti-Constanţa şi Constanţa-Buzău, anulate

Douăsprezece trenuri de călători care circulau pe ruta Bucureşti-Constanţa şi alte două pe relaţia Constanţa-Buzău au fost anulate, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, iar mai multe trenuri ajung la destinaţii cu întârzieri care depăşesc, în unele cazuri, două ore.

Potrivit companiei CFR, traficul feroviar pe întrega reţea de cale ferată este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile şi pe pe segmentele de cale ferată Bucureşti - Lehliu, Urziceni - Slobozia şi Videle - Giurgiu se intervine cu pluguri pentru deszăpezire.

Pentru a permite intervenţia cu utilaje pentru deszăpezire, CFR a solicitat operatorului naţional de transport feroviar de călători anularea a 12 trenuri care circulau pe magistrala Bucureşti - Constanţa şi a două trenuri de pe relaţia Constanţa - Buzău, pasagerii urmând să fie preluaţi de alte garnituri înscrise în grafic pe segmentele respective, au precizat reprezentanţii CFR.

În noaptea de sîmbătă spre duminică, din cauza viscolului a fost înregistrat un deranjament tehnic la linia de contact între staţiile Pasărea şi Brăneşti, lucrările de remediere fiind finalizate în jurul orei 7.00.

 

Ministerul Educaţiei: Cursuri suspendate luni în şcolile din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi

Ministerul Educaţiei a anunţat că luni vor fi suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, în celelale judeţe afectate de ninsori şi viscol urmând să se analizeze, în colegiile prefecturale, dacă va fi luată o măsură similară. 
 

"Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi inspectoratele şcolare judeţene Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi au decis, împreună cu autorităţile locale, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016. În celelalte judeţe din ţară afectate de căderile abundente de zăpadă şi de viscol, deciziile privind susţinerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale", arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă transmis duminică.

Sursa citată a precizat că hotărârea privind susţinerea ori suspendarea cursurilor trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs.

Codul portocaliu, restrâns la opt judeţe din sud-est, Bucureştiul şi alte opt judeţe, sub cod galben

Opt judeţe din sud-estul ţării rămân sub cod portocaliu până duminică seara, pentru Bucureşti şi alte opt judeţe fiind înlocuită avertizarea cu cod galben, iar de săpttămâna viitoare, va fi ger în toată ţara.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

Ministrul Transporturilor a cerut închiderea tuturor drumurilor cu vizibilitate redusă

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), duminică, să fie închise toate drumurile cu vizibilitate redusă din cauza viscolului şi ninsorii, iar celor de la CFR Călători să anuleze trenuri, dacă situaţia o impune.
 

În Comandamentul de Iarnă de la Ministerul Transporturilor, ministrul a cerut ca pe drumurile fără vizibilitate să fie restricţionată circulaţia. De asemenea, reprezentanţilor CFR Călători le-a solicitat să verifice fiecare tren înainte de plecare, pentru a se asigura că instalaţia de climatizare funcţionează, iar dacă situaţia din teren o impune, să anuleze trenurile care ar putea avea probleme.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), din cauza ninsorii şi a viscolului, vizibilitatea pe DN 2, între Urziceni şi Buzău, este redusă sub 50 de metri, astfel că s-a dispus închiderea circulaţiei pe acest sector de drum, participanţii la trafic putând merge pe rutele alternative DN 1D Urziceni - Albeşti şi DN 1B Albeşti - Buzău, pe care se circulă în condiţii de iarnă.

Peste 10.000 de persoane din şapte localităţi, fără curent electric din cauza viscolului

Peste 10.000 de persoane din şapte localităţi din judeţul Dolj nu au curent electric, duminică, din cauza ninsorii şi a viscolului, mai multe echipaje ale CEZ Distrubuţie intervenind pentru remedierea defecţiunilor

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Oltenia, la ora 10.00, peste 10.000 de abonaţi ai CEZ Distribuţie nu au curent electric, din cauza unei avarii apărute la reţeaua de distribuţie a electricităţii.

Astfel, sunt afectate persoanele din localităţile Rast, Dăbuleni, Călăraşi, Măceşu de Sus, Preajba de Pădure, Brabova sat Veleni şi Botoşesti Paia.

 

Autostrada A2, sectorul Bucureşti - Feteşti, drumurile naţionale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 - din judeţul Buzău, DN 5B - în Giurgiu, DN 23B, DN 2M - în Vrancea şi DN 41- în judeţul Călăraşi sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia rutieră a fost întreruptă, duminică dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Drajna.

De asemenea, din cauza vizibilităţii reduse sub 25 de metri, pe autostrada A2, între Drajna şi Feteşti (kilometri 106-143) a fost închisă circulaţia de la ora 07.45.

În judeţul Buzău, sunt închise circulaţiei DN2 Buzău - Urziceni, DN2C Costeşti - Slobozia, DN2B Buzău - Brăila (Şoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat - limita cu jud. Brăila.

În judeţul Giurgiu, este închis DN5B Giurgiu - Ghimpaţi, iar în judeţul Vrancea, traficul este oprit pe DN23B Măicăneşti - Ciorăşti şi DN2M Bogza - Dumbrăveni.

În judeţul Călăraşi, traficul este închis pe DN41 Olteniţa - Daia, pe sectorul Chirnogi - Căscioarele.

În judeţul Prahova, din cauza derapării unui utilaj de deszăpezire, circulaţia este îngreunată pe DN1A, în zona localităţii Cheia.

Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt, până duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO