Auto

SIAB 2018: Opt mărci lipsesc de la salonul auto. Dacia, printre marii absenţi de la prima ediţie a Salonului Internaţional Auto Bucureşti din ultimii 11 ani

Autor: Bogdan Alecu

27.02.2018, 00:07 6151

Dacia, Renault, Nissan alături de Mercedes-Benz şi  smart, dar şi Peugeot, Citroën şi DS, mărci ce ce repre­zin­tă 45% din vânzările de autoturisme noi de pe piaţa locală, vor lipsi de la prima ediţie a Salonului Internaţio­nal Auto Bucureşti din ultimii 11 ani, în timp ce bran­durile care vor fi prezente promit să vină cu noutăţi de la Geneva.

Dacia explică absenţa prin faptul că standurile internaţionale ale Alianţei Renault Nissan nu pot fi modificate şi nu se potrivesc spaţiului de la Romexpo. În cazul Trust Motors, importatorul Citroën, Peugeot şi DS, decizia este fundamentată de faptul că la nivel european grupul francez nu mai investeşte în astfel de evenimente.

Pe de altă parte, Porsche România şi Porsche Inter Auto vor fi prezente cu toate mărcile, de la Seat, Skoda, Volkswagen şi Audi, la Bentley, Porsche şi Lamborghini. De asemenea, mărcile reprezentate de Ţiriac Holding, precum Jaguar, Land Rover, Mitsubishi şi Hyundai, vor veni cu premiere europene sau pentru piaţa din România. De asemenea, şi Ford, cel de-al doilea constructor local, va veni la SIAB cu o serie de premiere, cel mai probabil aici fiind vorba de noul Mustang. În cazul BMW, brandul german va fi reprezentat la SIAB de către Automobile Bavaria, cel mai mare dealer al mărcii de pe piaţa locală.

Printre premierele de la SIAB se vor număra noul Ford Mus­tang, BMW X2, Jaguar I-Pace şi Hyundai Ioniq Electric.

Organizatorii se aşteaptă la peste 150.000 de vizitatori pe perioada evenimentului iar peste 20 de producători sunt aşteptaţi să participe la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO