Auto

Şoferi, staţi liniştiţi: Nimic nu s-a modificat în Codul rutier de la 1 ianuarie

Şoferi, staţi liniştiţi: Nimic nu s-a modificat în Codul rutier de la 1 ianuarie. Ce s-a publicat au fost doar propuneri

Autor: Iulian Anghel

02.01.2012, 15:00 8137

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Cristian Ciocan a precizat pentru ZF că actualul Cod rutier este în vigoare şi nicio modificare nu s-a produs de la 1 ianuarie.

Purtătorul de cuvânt a explicat că Ministerul de Interne prin Direcţia rutieră a transmis comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor - Comisia de industrie şi servicii şi Comisia juridică - o serie de propuneri de modificare a legislaţiei rutiere în sensul înăspririi unor sancţiuni cum ar fi majorarea perioadei de suspendare a permisului auto pentru anumite abateri, constituirea ca probe în vederea sancţionării unor abateri a unor imagini captate de camere video, inclusiv de camerele de televiziune, sancţionara comportamentului agresiv în trafic ori violenţele de limbaj în trafic. Aceste propuneri sunt în discuţia deputaţilor şi nu există un orizont de timp fixat pentru intrarea lor în vigoare.

De asemenea, prevederea potrivit căreia limita de alcoolemie de la care condusul sub influenţa alcoolului devine din contravenţie infracţiune scade de la 0,8 la 0,5 grame de alcool în sânge, este sub acelaşi regim, adică a unei propuneri care intră în vigoare (dacă este acceptată de deputaţi) ca toate celelalte propuneri care vor fi acceptate, abia după ce ele sunt aprobate de plenul Camerei Deputaţilor.

"Absolut nimic nu se modifică de la 1 ianuarie în legislaţia rutieră. Discuţiile vor fi reluate după ce Parlamentul se întoarce din vacanţă (la 1 februarie - n.n.). Ele trebuie analizate, votate de plen, ceea ce necesită timp. Nu putem discuta de un orizont de intrare a lor în vigoare", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO