Auto

Softronic vrea să schimbe experienţa de mers la mare: trenuri noi, 50 de lei biletul, 160 km/h. Trenurile private ale Softronic şi Astra Vagoane Călători reiau operarea pe ruta Bucureşti-Constanţa

Softronic vrea să schimbe experienţa de mers la mare:...

Autor: Mirabela Tiron

06.04.2019, 15:36 4594

 Trenul privat Hyperion, al producătorului Softronic din Craiova, va reîncepe operarea pe ruta Bucureşti-Constanţa din 15 aprilie, urmând să asigure o cursă dus şi una întors în fiecare zi până în septembrie, potrivit datelor de la compania de transport. Acest tren, dotat cu aer condiţionat şi internet gratuit, pleacă din Craiova, ajunge în Bucureşti şi în final în Constanţa. Durata călătoriei doar pe Bucureşti-Constanţa este de circa două ore şi jumătate iar preţul unui bilet întreg se ridică la 50 de lei. Trenul se deplasează cu o viteză de 160 de kilometri pe oră. În 2014, Softronic a construit primul tren electric (Hyperion)  fabricat în România, finanţat de Garanti Bank cu 4,3 milioane de euro, iar în 2015 firma a livrat al doilea tren de acest tip.  Cele două trenuri deservesc rutele Craiova-Bucureşti-Constanţa şi Craiova-Bucureşti-Braşov.

Pe această rută operează curse şi trenul privat Transcarpatic din 2017, tren produsde industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad. El a lansat curse pe ruta Arad- Bucureşti-Constanţa, cu trenul cu şase vagoane Transcarpatic, ce poate atinge 200 de kilometri pe oră.

Ruta feroviară Bu­cu­reşti - Con­stanţa, singura care a fost modernizată cu un miliard de euro, a devenit linia pe care transportatorul de stat CFR Călători are cei mai mulţi concurenţi privaţI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO