Auto

Statul român oferă Bosch un ajutor de 17 mil. euro pentru o investiţie de 33 mil. euro la Blaj. Câte locuri de muncă vor crea nemţii?

Statul român oferă Bosch un ajutor de 17 mil. euro...

Autor: Raluca Ghinea

24.04.2015, 12:01 870

Bosch Rexroth va primi un ajutor de stat de 16,6 milioane euro, aprobat de Ministerul Finanţelor, pentru a realiza o investiţie de peste 33 milioane euro în extinderea capacităţilor de producţie de subansambluri electronice pentru autovehicule la Blaj, prin care va genera circa 570 locuri de muncă.

Prin proiectul anunţat pentru unitatea de la Blaj, judeţul Alba, furnizorul de tehnologii şi servicii va avea contribuţii directe la bugetul de stat şi bugetul local de aproximativ 19 milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis de Finanţe.

Acesta este primul acord pentru finanţare emis în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014, schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională, care are ca scop stimularea investiţiilor în active fixe de înaltă tehnologie cu impact major în economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO