Auto

Stroe: Dacia pierde anual peste 14 mil. euro din cauza lipsei unei autostrăzi pe Valea Oltului

Stroe: Dacia pierde anual peste 14 mil. euro din cauza...

Autor: Bogdan Alecu

14.02.2014, 00:06 203
Uzina Dacia de la Mioveni pierde peste 14 mil. euro în fiecare an din cauza lipsei unei autostrăzi pe tronsonul Piteşti-Sibiu, iar ruta actuală (Piteşti -Râmnicu Vâlcea-Valea Oltului – Sibiu) atrage costuri mai mari de transport şi dublarea timpului până la ieşirea unui camion din ţară, pe la Nădlac.
 
„Zilnic, intră şi ies din Dacia 500 de camioane de mare tonaj, care, întâmplarea face, circulă pe ruta Vest, spre Vâlcea, Sibiu şi Oradea. Acolo avem noi grosul furnizorilor - în Transilvania şi în partea de vest a ţării. Costul pe o maşină în condiţiile actuale de tran­sport, în absenţa unei autostrăzi, este de 68 de euro. Înmul­ţiţi 210.000 de maşini cât am exportat noi anul trecut pe graniţa de vest şi veţi ajunge la nişte va­lori înspăimân­tătoare“, a declarat Constantin Stroe, vice­pre­şedintele Dacia, care mai deţine şi funcţia de pre­şe­dinte al Aso­ciaţiei Constructorilor de Auto­mobile din România (ACAROM), în cadrul emisiunii Gândul Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO