Auto

Studiu german: Dacia Logan, ultimul loc in clasa ei privind fiabilitatea autoturismelor

Studiu german: Dacia Logan s-a clasa pe ultimul loc clasa ei privind fiabilitatea autoturismelor

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Gândul

10.12.2011, 16:05 2167

Cel mai recent raport al prestigiosului grup TUV, din Germania, privind fiabilitatea autoturismelor, clasează Dacia Logan pe ultimul loc în clasamentul grupei de maşini cu o vechime de 2-3 ani. Maşina de fabricaţie românească a adunat cel mai mare număr de defecţiuni constatate la această clasă de vechime, conform Auto Bild.

De asemenea, Dacia Logan a ocupat şi locul doi al maşinilor cu cele mai multe defecţiuni, la grupa de vârstă 4-5 ani.

Studiul TUV a fost realizat pe perioada iulie 2010-iunie 2011 şi se bazează pe aproape 8 milioane de inspecţii în service.

În clasa de vechime 2-3 ani, cel mai fiabil autoturism a fost declarat Toyota Prius, acesta fiind primul an în care autovehiculul cu motor hibrid a fost inclus în studiu. Pe locul doi în această categorie s-a plasat Toyota Auris.

La grupa de vechime 4-5 ani, cel mai fiabil automobil a fost declarat luxosul Volkswagen Phaeton, limuzina de top a grupului, iar pe locul doi aceeaşi Toyota Prius.

Cele mai proaste maşini din această grupă de vechime sunt Renault Espace şi Dacia Logan.

Porsche 911 şi-a adjudecat titlul de cea mai fiabilă maşină la categoriile de vechime 6-7 ani, 8-9 ani şi 10-11 ani.

Perdantele acestor categorii sunt Fiat Stilo (6-7 ani vechime), Seat Alhambra (8-9 ani vechime) şi Ford Ka (10-11 ani vechime). De altfel, micul Ford deţine cel mai mare număr de defecţiuni din tot raportul TUV: aproape 40% din autoturismele Ford Ka cu această vechime s-au defectat.

Raportul TUV mai arată că rata de defectare a maşinilor a crescut, atingând 19,5%. Defecţiunile luate în calcul de TUV vizează 18 categorii importante, printre care sistemul electric, frânele, axul frontal şi cel din spate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO