Auto

Suedezii de la Autoliv au alocat 40 mil. euro pentru investiţii în creşterea producţiei

Suedezii de la Autoliv au alocat 40 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

29.03.2017, 00:05 1120
Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv cu vânzări globale de peste 10 mld. dolari şi aproximativ 70.000 de angajaţi, va investi în acest an peste 40 mil. euro pentru creşterea capacităţilor de producţie în fabricile de componente auto deţinute pe plan local.
 
Autoliv deţine în prezent pe piaţa locală fabrici în Braşov, Prejmer, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, iar la începutul acestei luni suedezii au deschis o unitate de producţie a volanelor în Oneşti, judeţul Bacău, unde au angajat aproximativ 100 de oameni.
 
Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, suedezii mai deţin la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsi­diarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor infor­maţii anterioare. Compania s-a aflat în 2015 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).   
 
„Proiectele de investiţii din anul 2016 s-au concentrat pe insta­larea de noi linii de pro­ducţie, pentru asigurarea ca­paci­tăţilor necesare creşterii vânzărilor realizate şi au avut o valoare de peste 40 de milioane de euro. În acest an, vom continua planurile de investiţii pentru susţinerea nevoii de creştere a capacităţilor de producţie, alocând fonduri similare cu cele din anul 2016“, a declarat pentru ZF Transilvania Ionel Fierbinţeanu, managing director al Autoliv România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO