Auto

Suedia se alătură ţărilor care vor să deschidă investigaţii împotriva VW

Suedia se alătură ţărilor care vor să deschidă...

Autor: Anca Dumitrescu

12.01.2016, 15:20 105

Volkswagen a recunoscut în septembrie, după o investigaţie a Agenţiei americane de Protecţie a Mediului, că a folosit softuri ilegale instalate pe automobilele diesel, pentru a reduce nivelul emisiilor în timpul testelor.

Proprietari de vehicule diesel fabricate de Volkswagen, din întreaga lume, solicită despăgubiri care s-ar putea ridica la miliarde de dolari, în urma scandalului.

Departamentul naţional anticorupţie din Suedia a anunţat că ancheta preliminară se referă la fraudă gravă şi falsificare de date.

"Investigaţia se va referi şi la condiţiile existente pentru amendarea companiei", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen în Suedia a salutat ancheta şi a negat că divizia din Suedia a grupului ar fi vinovată de acuzaţiile care i se aduc.

În SUA, un judecător federal din California coordonează peste 500 de procese intentate împotriva Volkswagen în urma scandalului.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a dat în judecată grupului german, săptămâna trecută, în baza legii anti-poluare, cu intenţia de a obţine până la 46 de miliarde din partea VW.

Compania este investigată şi de procuraturile generale din 47 de state americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO