Tăriceanu vinde Ford în loc de Citroën

1 aug 2010 Autor: Bogdan Alecu

Călin Popescu-Tăriceanu a devenit de la 1 august unul dintre dealerii Ford pe piaţa locală, după ce în 2007 ca prim-ministru a făcut parte din echipa statului român în negocierile cu grupul american în vederea preluării pachetului de 72,4% din acţiuni al uzinei auto de la statul român. Americanii au plătit 57 mil. euro şi au beneficiat de ştergerea datoriilor fabricii de la Craiova.
Automotive Trading Services (ATS), companie controlată de fostul premier în proporţie de 85%, a înlocuit marca Citroën din centrul auto din Băneasa cu cea americană, devenind astfel cel de-al cincilea dealer Ford din Capitală. "Confirmăm faptul că ATS va deveni în luna august dealer Ford, parte a reţelei Ford România", au declarat reprezentaţii constructorului american. Până la închiderea ediţiei oficialii ATS nu au putut fi contactaţi.
În prezent, cel mai mare concesionar Ford de pe piaţa locală este Romcar Motors, parte a ŢiriacAuto, cu afaceri de peste 20 mil. euro în 2009. ATS a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 15,7 mil. euro, în scădere cu peste 20%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
Statul român va acorda în total un ajutor de stat de 143 mil. euro în intervalul 2008-2012 şi garantează în proporţie de 80% un împrumut în valoare de 400 mil. euro contractat de Ford de la Banca Europeană pentru Inves­tiţii, pentru uzina auto de la Craiova.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.08.2010

 
Cuvinte cheie:
Calin Popescu Tariceanu
, Ford
, Citroen
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 4 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (4):
Ginola - 02 august 2010, 16:53

acesta "miscare" nu face decat sa sublinieze ca liberalii au fost si sunt interesati doar de propriul lor buzunar. nu il intreba nimeni pe dl antonescu de unde are bani sa-si cumpere apartament pe maulul lacului floreasca. din indemnizatia de parlamentar? sa fim seriosi...

KOLHOZ - 02 august 2010, 11:37

Nu se sesizeaza nimeni pentru incalcarea independentei profesionale?
Cum e posibil sa acorzi facilitati din partea statului unei societati de care ulterior sa ai dependenta activitatea in scop propriu (privat)?.

007 - 02 august 2010, 10:09

ne mai mira ceva...fiecare politician se face ca negociaza pentru interesul national, dar ii intereseaza doar buzunarul lor!!!!!

cetatean - 02 august 2010, 08:21

toate la timpul lor hoti isi vor primi rasplata

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide