Auto

Tăriceanu vinde Ford în loc de Citroën

Tăriceanu vinde Ford în loc de Citroën
01.08.2010, 23:58 158

Călin Popescu-Tăriceanu a devenit de la 1 august unul dintredealerii Ford pe piaţa locală, după ce în 2007 ca prim-ministru afăcut parte din echipa statului român în negocierile cu grupulamerican în vederea preluării pachetului de 72,4% din acţiuni aluzinei auto de la statul român. Americanii au plătit 57 mil. euroşi au beneficiat de ştergerea datoriilor fabricii de laCraiova.
Automotive Trading Services (ATS), companie controlată de fostulpremier în proporţie de 85%, a înlocuit marca Citroën din centrulauto din Băneasa cu cea americană, devenind astfel cel de-alcincilea dealer Ford din Capitală. "Confirmăm faptul că ATS vadeveni în luna august dealer Ford, parte a reţelei Ford România",au declarat reprezentaţii constructorului american. Până laînchiderea ediţiei oficialii ATS nu au putut fi contactaţi.
În prezent, cel mai mare concesionar Ford de pe piaţa locală esteRomcar Motors, parte a ŢiriacAuto, cu afaceri de peste 20 mil. euroîn 2009. ATS a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 15,7mil. euro, în scădere cu peste 20%, potrivit datelor de laRegistrul Comerţului.
Statul român va acorda în total un ajutor de stat de 143 mil. euroîn intervalul 2008-2012 şi garantează în proporţie de 80% unîmprumut în valoare de 400 mil. euro contractat de Ford de la BancaEuropeană pentru Inves­tiţii, pentru uzina auto de la Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO