Auto

Taxa auto: În loc să o anuleze pe cea veche, guvernul face o taxă pentru toate maşinile

Taxa auto: În loc să o anuleze pe cea veche, guvernul face o taxă pentru toate maşinile

Autor: Mediafax

30.05.2011, 15:30 4271

Liderii coaliţiei au mandatat Guvernul să impună plata taxeiauto la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte deintrarea în vigoare a acesteia, cuantumul cu care va fi redusă taxaurmând să fie decis de Executiv, au declarat agenţiei Mediafax surse participante la şedinţa coaliţiei.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a arătat la rândul său căintroducerea taxei auto şi pentru maşinile intrate în ţară înaintede intrarea în vigoare a acesteia a fost discutată şi agreată, lunidimineaţa, de liderii coaliţiei.

"S-a convenit în acelaşi timp să fie respectat principiulnediscriminării prin modificările care urmează să fie introduse deGuvern", a spus Borbely.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a amânat o decizie în privinţataxei auto, surse oficiale declarând că decizia va fi luată după oanaliză de impact şi pe baza unor discuţii care urmează să aibă locîn cadrul coaliţiei.

La finalul şedinţei de guvern, ministrul Mediului, LaszloBorbely, a declarat că "ordonanţa sau legea" de modificare a taxeiauto va fi adoptată de Executiv în următoarea şedinţă şi căpropunerea sa este aplicarea unei taxe auto care să fie perceputăla prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de 1 ianuarie2007, data de introducere a taxei de înmatriculare auto, cu oreducere a cuantumului taxei cuprinsă între 20-30%.

Reducerea taxei va fi aplicată pentru toate maşinile, astfelîncât să fie evitată o nouă discriminare, a arătat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO