Auto

Încă o promisiune neonorată: Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie nu poate fi terminat la timp. CNADNR dă vina pe ploaie

Încă o promisiune neonorată: Lotul 3 al autostrăzii...

Autor: Mediafax

27.09.2016, 17:04 1999

CNADNR a informat, marţi, într-un comunicat de presă, că decalează termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 Cunţa -Sălişte.

"Tot pentru corecta şi prompta informare a opiniei publice, având în vedere că în ultima perioadă de timp pe zona Orăştie-Sibiu a plouat 11 zile, CNADNR SA anunţă că decalează termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 Cunţa -Sălişte. În graficul de execuţie conform prognozei meteo, CNADNR SA prevăzuse o perioadă de 5 zile cu ploaie, întârzierea fiind dată de dublarea perioadei în care nu s-au putut efectua lucrări specifice, în conformitate cu standardele de calitate", arată compania.

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi este refăcută complet, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

În noiembrie 2015, Ministerul Transporturilor a anunţat că la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

În aprilie, fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, declara, în timpul unei vizite pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, respectiv zona demolată dintre Sălişte şi Cunţa, că reparaţiile la această porţiune se vor finaliza la 1 septembrie, dar acest lucru nu va însemna neapărat şi reluarea traficului pe autostrada închisă.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 kilometri au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

Loturile 1, 2 şi 4 din Autostrada Sibiu-Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul 3, de la Sălişte la Cunţa, rămânând însă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă. Loturile 1, 2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, au fost realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde de lei (326,5 milioane de euro), fără TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO