Auto

TIR-urile aşteaptă două ore la Nădlac pentru a ieşi din ţară

TIR-urile aşteaptă două ore la Nădlac pentru a ieşi...

Autor: Departamentul Corespondenţi

16.03.2017, 10:26 75

Coloana de camioane care aşteaptă să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota de pe autostrada Nădlac-Arad se întinde pe circa cinci-şase kilometri, joi, la ieşirea din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

TIR-urile sunt oprite pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.

Pe de altă parte, şoferii care au reuşit să intre din Ungaria în România spun că pe teritoriul ţării vecine, la intrarea în România, coloana de camioane ajunge până la 15 kilometri.

Conform Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioane este de circa 100 de minute la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad şi 110 minute la punctul de trecere a frontierei Borş din judeţul Bihor.

Timpii de aşteptare sunt în scădere, în condiţiile în care în noaptea de miercuri spre joi camioanele au aşteptat până în patru ore.

Pe autostradă, şoferii de camioane se plâng că aşteaptă chiar şi două ore pentru a ieşi din ţară şi din această cauză pierd timpii de odihnă şi deplasare şi întârzie cu mărfurile.

Poliţia de Frontieră Arad a luat măsuri speciale şi a crescut numărul benzilor de ieşire din ţară pentru camioane.

"Lucrăm la capacitatea maximă pentru fluidizarea traficului şi s-a suplimemtat personalul din frontieră", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef de poliţie Laura Beatrice Bondar.

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este afectată.

Accesul camioanelor cu o capacitate de peste 7,5 tone a fost interzisă în Ungaria de marţi seara până miercuri seara, întrucât maghiarii au sărbătorit Ziua Naţională.

Anul trecut, după reluarea traficului greu, la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad s-a format o coloană de TIR-uri pe mai mulţi kilometri, şoferii camioanelor plângându-se că au aşteptat câteva ore ca să treacă frontiera.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO