Auto

Ţiriac a cumpărat Ferrari-ul „suprem”, de 1,6 milioane de euro. Miliardarul este singurul român care şi-a comandat oficial maşina

Ţiriac a cumpărat Ferrari-ul „suprem”, de 1,6...

Autor: Bogdan Alecu

17.08.2016, 12:02 8495
Unul dintre cele 499 de exemplare ce vor fi produse oficial de Ferrari, din modelul LaFerrari, cel mai scump şi performant automobil conceput vreodată de constructorul italian, a fost înmatriculat oficial în România luna trecută, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
 
Un automobil LaFerrari a intrat în colecţia miliardarilor Ion Ţiriac anul trecut, când a fost prezentat oficial în cadrul galeriei Ţiriac Collection.
 
Cele 499 de maşini au fost vândute în numai câteva luni, în 2013 şi au fost destinate numai pasionaţilor şi colecţionarilor mărcii celebre. LaFerrari dispune de un motor V12 de 800 CP alături de unul electric de 163 CP, cele două furnizând în total 963 CP. Automobilul poate atinge 350 km/h şi accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de trei secunde.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO