Top zece evenimente din industria auto în 2016, un an cu noi investiţii şi vânzări în creştere

21 dec 2016 Autor: Bogdan Alecu

Anul 2016 a fost marcat de schimbări la nivel de top management atât la Dacia, cât şi la Ford România alături de noi investiţii. În primăvara acestui an Daimler a inaugurat noua unitate de producţie de cutii de viteze de la Sebeş, iar în vară a demarat construcţia alteia noi pentru cutii de viteze reparate, Pirelli a anunţat extinderea planului de investiţii de la Slatina, iar Autoliv s-a dus la Oneşti pentru a deschide o nouă fabrică.
 
 
1. Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România şi membru în consiliul de administraţie al Automobile Dacia şi cel mai activ promotor al industriei auto în România, a murit la vârsta de 74 de ani în urma unui atac vascular cerebral. El a fost printre cei mai aprigi susţintători ai autostrăzii Piteşti-Sibiu, prin care sudul ţării să fie legat de infrastructura vest-europeană. Datorită acesteia producătorii de componente s-ar fi extins şi la sud de Carpaţi, nu numai în Transilvania, cum se întâmplă în prezent.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.12.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
investitii
, top
, industria auto
, vanzari
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide