Top zece evenimente din industrie în 2016, un an marcat de „venirea americanilor“

22 dec 2016 Autor: Mirabela Tiron

Două tranzacţii în care cumpărătorii sunt companii americane au marcat sectorul industrial în 2016, un an în care pe harta de business au apărut şi puţine investiţii de la zero, sprijinite cu ajutoare de stat, la fel ca şi promisiuni de noi investiţii, şi ele susţinute tot de ajutoare de stat.

1. Fabricile de vagoane Astra Va­goa­ne Arad, Romvag (Caracal) şi Meva (Turnu Severin) au fost cum­pă­rate de gigantul american Greenbrier (con­trolat de coloşi financiari precum BlackRock, RBC sau Merrill Lynch), cu afaceri de 3 mld. dolari anual, grup care a luat pachetul majoritar în cele trei companii în urma unei  tranzacţii de 60 mil. euro. Fabricile aveau contracte pen­tru 2.000 de vagoane de marfă în Europa.

2. Gigantul american PPG, un con­glomerat industrial cu afaceri de peste 15 mld. dolari anual, a preluat pro­ducătorul de vopsele Deutek de la fon­dul de investiţii Axxess Capital. Tran­zacţia, evaluată la 40-50 mil. euro, a primit deja acordul Consiliului Con­cu­ren­ţei. Deutek se află acum pe locul al pa­trulea în topul celor mai mari pro­du­cători de vopsele după cifra de afa­ceri de anul trecut de 131,6 mil. lei, în urcare cu aproape 7% faţă de 204.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.12.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
americani
, evenimente
, industrie
, top
, ajutoare de stat
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide