Auto

Topul celor mai bune 10 maşini diesel

Topul celor mai bune 10 maşini diesel

Autor: ProMotor

10.06.2018, 20:03 6213

Maşinile diesel tind să coste mai mult faţă de cele pe benzină datorită emisiilor de CO2 mai mici şi pentru că sunt mai economie. De asemenea, acestea oferă o putere egală cu motoarele pe benzină, iar cuplul mare poate fi obţinut la o turaţie scăzută. În acest context nu e de mirare că motoarele diesel sunt printre cele mai populare din Europa, peste 50% din maşinile vândute utilizând motorina ca şi combustibil.

Britanicii de la Carbuyer.co.uk au un Top 10 al celor mai eficiente maşini din Europa. Iată care sunt acestea:

1. BMW Seria 3

BMW Seria 3 îşi merită pe deplin primul loc, aceasta fiind premiată de experţi şi la categoria Best Executive Car. Versiunea 320d este cel mai populară. Pe lângă economia de combustibil acest model este elegant, spaţios şi uşor de condus. Serie 3 a debutat în gama constructorului german în 1975. În cazul ultimelor trei generaţii, adică după E36, fiecare noul model a fost întâmpinat cu ceva scepticism vis-a-vis de design, dar performanţele tehince şi-au spus în cele din urmă cuvântul. 

2. Skoda Superb 

Skoda Superb a fost printre favoriţii celor de la Carbuyer pentru o lungă perioadă de timp, iar cel mai recent model nu se diferenţiază cu nimic de restul. Versiunea break în special, este extrem de spaţiosă, elegantă şi oferă costuri de funcţionare decente -  motorul diesel TDI de 1,6 litri reprezintă alegerea cea mai avantajoasă.

Citiţi continuarea pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO