Auto

Topul celor mai mari companii de leasing auto din România

Topul celor mai mari companii de leasing auto din România

Autor: Ciprian Botea

22.09.2013, 13:29 3468

Piaţa de leasing este una dintre cele mai afectate de criză financiară actuală, fiind dependentă de vânzările de autovehicule, segment care nu dă încă nici un semn de revenire.

Companiile de leasing afiliate băncilor au acordat în total finanţări de 202 milioane de euro în primul trimestru al anului pentru achiziţia autovehiculelor, ceea ce înseamnă mai puţin din totalul pieţei.

UniCredit Leasing, compania de leasing financiar afiliată băncii UniCredit Ţiriac, se află pe prima poziţie a clasamentului firmelor de leasing, după finanţările acordate pentru achiziţia de autovehicule, de 62 de milioane de euro, potrivit unor surse de pe piaţă.

Strategiile firmelor de leasing devin mult mai clare începând de la poziţia a doua, de unde clasamentele pe finanţările auto sunt vizibil diferite.


Locul al doilea pe segmentul autovehiculelor este ocupat de VB leasing, care a acordat 28,6 milioane de euro pentru achiziţia de autovehicule, ceea ce reprezintă trei sferturi din afacerile totale ale companiei. Pe segmentul auto, VB leasing deţine o cotă de piaţă de 14%.

Următoarele clasate pe listă sunt Raiffeisen Leasing, cu finanţări acordate pentru achiziţia de autovehicule în valoare de 23,4 milioane de euro, BRD Sogelease, cu 20,3 milioane de euro, BCR Leasing şi cu 13 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO