Toyota mizează pe o creştere cu 15% a vânzărilor cu ajutorul hibridelor

13 sep 2014 Autor: Bogdan Alecu

George Kyriazis, directorul general al Toyota România: Bucureştiul reprezintă jumătate din piaţa auto a României, iar Toyota este subreprezentată, având numai doi dealeri

Toyota a livrat în primele şapte luni peste 70 de unităţi din versiunile hibride ale modelelor Yaris, Auris şi Prius (model comercializat exclusiv ca hibrid).
 
Toyota România, importatorul mărcilor Toyota şi Lexus pe piaţa locală, deţinut de grupul englez Inchcape Motors, se aşteaptă la o creştere a cifrei de afaceri de la 126 mil. euro în 2013, la 145 mil. euro în 2014 şi la 181 mil. euro în 2015, potrivit oficialilor companiei.
 
Ultima oară când Toyota România a rulat afaceri de peste 150 mil. euro a fost în 2009.
 
„Vânzările Toyota au înregistrat o creştere moderată în primele opt luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, piaţa a avut o creştere mai semnificativă  ce a rezultat într-o scădere temporară a cotei de piaţă pentru Toyota. Cu toate acestea, noi credem că în ultimele patru luni ale acestui an vom recupera cota de piaţă până la un nivel de 3,8%, valoare similară cu cea de anul trecut, în timp ce vânzările noastre vor depăşi pragul de 3.000 de unităţi până la finalul anului. Acesta înseamnă o creştere a volumului cu mai bine de 15% faţă de anul trecut“, a spus George Kyriazis, directorul general al Toyota România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
toyota
, crestere
, vanzari
, hibrid
, comercializare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide